Blog

Un membru cu dizabilități al Camerei Lorzilor din Marea Britanie luptă pentru a schimba legea britanice care permite avortarea copiilor diagnosticați cu dizabilități până la momentul nașterii.

Avortul este legal în Regatul Unit până la 24 de săptămâni de sarcină. Cu toate acestea, legea nu impune nicio limită de timp cu privire la avort, pentru sarcini cu diagnostic de invaliditate fetală. Avorturile sunt de asemenea permise în orice stadiu, pe parcursul sarcinii, dacă viața mamei este în pericol.

Lordul Kevin Shinkwin este un aristocrat conservator ce suferă de boaselor de sticlă. Acesta a declarat în timpul dezbaterilor din Camera Lorzilor, săptămâna trecută, că actuala lege discriminează persoanele cu handicap. El a introdus un proiect de lege, care ar anula posibilitatea avortării copiilor cu handicap, după termenul legal de avort, în cazul în care sunt diagnosticați cu o problemă de sănatate.

„Eu recunosc cu ușurință că matematica nu a fost niciodată subiectul meu favorit la școală – dar chiar și eu pot vedea din tendințele cu privire la avort pe motiv de dizabilitate că se referă la oameni ca mine”, a spus Shinkwin colegilor săi. „Persoanele cu dizabilități congenitale sunt pe cale de dispariție.”

„Dacă am fi fost animale, poate că am fi putut beneficia de protecție ca o specie pe cale de dispariție”, a adăugat el. „Dar noi suntem doar ființe umane cu dizabilități, așa că nu ne calificăm.”

Shinkwin a declarat că paralimpicii Marii Britanii recent „și-au reprezentat țara la Rio cu mândrie.”

„Calificarea esențială pentru a concura la Rio? Dizabilitatea lor. Țara lor le-a aplaudat succesul, aceeași țară a cărei legislație privește această calificare esențială pentru a merge la Rio –dizabilitatea –  ca pe un motiv pentru care ar trebui să moară. Cum, domnii mei, poate fi așa ceva corect, cum poate fi drept, cum poate fi logic? Nu este.”

„Cum aș putea să nu am încredere în umanitatea noastră comună?”, a continuat el. ,,Cum aș putea să nu mă încred în adevărul că există mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne despart? Și cum aș putea să nu cred că această Cameră a Lorzilor va fi sinceră cu ea însăși și va continua lupta nobilă pentru egalitatea persoanelor cu handicap, prin trecerea acestui proiect de lege?”

În dezbaterile anterioare despre proiectul său de lege, octombrie anul trecut, Lordul Shinkwin a citat statisticile publice ale Departamentului de Sănătate din Marea Britanie cu privire la avort, din 2015. Lordul Shinkwin a declarat că în 2015 au existat 230 de avorturi după 24 de săptămâni din cauza handicapului. Acesta susține căse poate observa „o creștere cu 56% a numărului de întreruperi de sarcină, după 24 de săptămâni, pe motive de handicap, de-a lungul ultimilor 5 ani, între 2010 și 2015.”

Lordul Shinkwin a adăugat că „689 de avorturi au fost numai din cauza unui diagnostic de Sindrom Down, în 2015”.

El a declarat că au existat alte 11 avorturi efectuate din cauza malformațiilor buzei sau a cerului gurii, o condiție ușor de reparat chirurgical în 2015.

„După lege, eu nu ar trebui să fiu aici. Ar trebui să fiu mort”, a afirmat Lordul, înainte de a încheia.

Sursa: http://www.theblaze.com/news/2017/01/31/disabled-lawmaker-fights-abortion-law-people-with-congenital-disabilities-are-facing-extinction/