Blog

Asociația Studenți pentru viață se alătură campaniei „Plantăm fapte bune” organizată de Asociația EcoAssist pe 18 noiembrie la Șotânga, în jud. Dâmbovița.
Avem disponibile 20 de locuri pentru această acțiune. Pentru înscrieri puteți trimite un mail la adresa studentipentruviata@gmail.com sau o puteți contacta pe Otilia Chiselev. – 0758.686.309.

Programul zilei de acțiune:

07:30 Plecare din București (punctul de întâlnire va fi anunțat ulterior)
10:00 Sosire la teren (în funcţie de distanţa necesară de parcurs)
10:00 – 10:30 Pregătire / instruire
10:30 Iniţierea acțiunii (plantare / completare / îngrijire)
10:30 – 15:00 Derularea acțiunii
15:00 – 16:00 Masă
16:30 Plecarea spre casă

Condiţiile de lucru:
Organizatorii vor asigura materialul săditor, echipamentele de lucru (lopeţi, cazmale) și apă potabilă.
În măsura posibilităţilor, aceştia vor furniza mănuşi de grădinărit, o gustare pentru fiecare voluntar și transportul la locul acțiunii.

Măsuri de siguranță:

Voluntarii vor purta îmbrăcăminte adecvată acestui tip de activitate (vezi mai sus detaliile). În plus, trebuie să se aibă în vedere faptul că pot avea loc și fenomene meteorologice neplăcute (ploaie, grindină, vânt puternic, soare arzător etc.)

Este recomandată evitarea unui bagaj excesiv pentru a nu îngreuna munca. Sugerăm folosirea unor ghiozdane uşoare în care să se găsească strictul necesar: apa, obiecte igienice, unul sau sau două batoane de ciocolată, un sandwich, fructe.

Stare medicală:

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni (persoane cardiace, astmatice, cu hipertensiune, diabet etc.) trebuie să se adreseze echipei organizatorice. În momentul în care simţiţi o stare de leşin sau oboseală, întrerupeţi activitatea şi adresaţi-vă coordonatorului de echipă.

Dispoziţii speciale:

Activitatea de plantare implică efort fizic susținut motiv pentru care vârsta minimă de participare este de 16 ani. Participanţii cu o vârstă sub 18 ani trebuie să fie însoţiţi de părinţi, tutore legal sau un cadru didactic.