Verona s-a declarat oraș pro-viață și face eforturi pentru a preveni avortul

Sursa: Wikimedia-Panorama di Verona

Orașul Verona din nordul Italiei este cunoscut ca orașul natal al îndrăgitelor personajelor Romeo şi Julieta ale lui William Shakespeare. Acum, orașul încearcă să își creeze o nouă identitate, de „oraș pro-viață”, oferind sprijin femeilor care se confruntă cu sarcini neprevăzute, precum și copiilor acestora.

Pe data de 4 octombrie 2018, cu un vot de 21 la 6, consiliul municipal a aprobat o inițiativă ce dorește să transforme Verona într-un oraș pro-viață. Acest lucru presupune oferirea de fonduri publice asociațiilor pro-viață și încurajarea femeilor să dea spre adopție copilașii născuți din sarcini neprevăzute, dar pe care nu îi pot crește, în loc să aleagă avortul. În Italia avortul este legal în primul trimestru de sarcină.
Printre cei care au propus această inițiativă, „care previne avortul și încurajează maternitatea”, se numără și primarul orașului, Federico Sboarina, cât și liderul Partidului Democrat, Carla Padovani. Ei și alți susținători au încercat să adopte o lege prin care să devină obligatoriu ca bebelușii avortați să aibă parte de o înmormântare cuvenită, dar această propunere nu a primit suficiente voturi.

Consilierul Alberto Zelger, care a depus inițiativa în ziua în care se împlineau 40 de ani de la legalizarea avortului în Italia, a declarat: „Uneori, doar un mic ajutor economic sau perspectiva unui loc de muncă este de ajuns pentru a îi oferi unei femei în dificultate liniștea sufletească necesară pentru a avea grijă de copilul ei. Verona va folosi fonduri pentru a oferi plăți lunare femeilor ce aleg viața și care vor promova adopția în defavoarea avortului.”
În ciuda faptului că această propunere nu schimbă deloc legea avortului în Italia, un grup pro-avort și-a trimis membrii în fața primăriei, îmbrăcați în costumul tradițional de slujnică, în semn de protest față de dorința conducătorilor orașului de a ajuta femeile în criză de sarcină.
Italia are una dintre cele mai mici rate de avort din Uniunea Europeană, iar numărul avorturilor din țară a scăzut în ultimii ani. 70 % dintre doctorii ginecologi refuză să facă avort. În plus, Ministrul Familiilor din Italia (care e și fostul viceprimar al Veronei), Lorenzo Fontana, este pro-viață și a declarat că va depune eforturi pentru reducerea în continuare a numărului de avorturi în țară, oferind medicilor mai multă libertate în sprijinirea femeilor pentru a alege viața.

În proiectul inițiativei se afirmă că „viața fiecărei persoane este prețioasă, începând de la concepție și până la moartea naturală și trebuie protejată în toate aspectele ei”. De asemenea, se arată că în Italia legalizarea avorturilor „a contribuit la folosirea avorturilor ca metodă de contracepție”. Din această cauză, din populația țării care se află în declin, lipsesc 6 milioane de persoane.

După: https://www.liveaction.org/news/verona-pro-life-city/

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *