Blog Știri

AlergPentruViata-afisweb (1)

Crosul Alerg pentru viață este un cros popular de 5 kilometri organizat de Studenți pentru viață, care va avea loc duminică, 22 martie, de la ora 15.00 în Parcul Tineretului. Startul se ia la intrarea Șincai, iar înscrierile se fac prin completarea formularului de înscriere disponibil aici.

Nu se percepe taxă de înscriere, dar sunt încurajate donațiile.

Evenimentul face parte din Săptămâna pentru viață și are ca scop promovarea respectării și integrării copiilor cu nevoi speciale, precum și conștientizarea opiniei publice în legătură cu nevoile acestora și cu necesitatea de a fi sprijiniți.

Fondurile obținute în urma evenimentului vor fi folosite în derularea campaniei „Copil ca tine sunt și eu”.

Proiectul „Copil ca tine sunt și eu” este o campanie care are ca scop creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la respectul și atenția acordată vieții copiilor cu nevoi speciale, precum și asupra necesității de integrare socială a acestora.

Proiectul presupune producerea și difuzarea la TV și pe internet a unor clipuri tematice, desfășurarea unei campanii de publicitate outdoor, producerea unor materiale de informare (site, reviste, flyere etc.) și organizarea unei conferințe la care să participe părinți ai copiilor cu nevoi speciale, organizații din societatea civilă, persoane publice și reprezentanți ai instituțiilor statului.

Beneficiarii sunt copiii care s-au născut și se vor naște cu nevoi speciale. Nu ne limităm la un număr sau la o grupă de vârstă, deoarece considerăm că noi ca oameni și ca cetățeni avem nevoie să ne schimbăm modul în care privim dizabilitățile și să înțelegem că viața acestor copii este un dar. Că viața unei persoane cu Sindrom Down e la fel de importantă ca viața unui geniu al științei, iar un bătrân imobilizat la pat nu este mai puțin om decât un campion olimpic.

Bugetul necesar pentru realizarea acestui proiect este de 50.000 de lei. Vă invităm să sprijiniți inițiativa noastră cum puteți: prin participarea la Crosul Alerg pentru viață, prin donații și promovare.

Asociația Studenți pentru viață este o organizație înființată în 2013, care oferă sprijin și consiliere tinerelor și adolescentelor aflate în criză de sarcină sau situații de violență și desfășoară programe de formare destinate tinerilor pentru familie și integrare socială.

În România, multe dintre femeile care fac întrerupere de sarcină la cerere ajung în această situație ca urmare a presiunilor sau a actelor de violență venite de la partener sau din partea celor din jur. Criza de sarcină este o povară pe care anual zeci de mii de tinere o poartă singure: sunt abandonate de parteneri, sunt date afară din casă de către familie sau trec prin situații de criză majoră în momentul în care în viața lor apare o sarcină neașteptată. În astfel de cazuri, mult mai dese decât se crede, încercăm să oferim consiliere, sprijin moral, psihologic și material: le căutăm locuință, încercăm să le oferim bani pentru alimente, analize și cele necesare unui trai decent pe perioada sarcinii, iar după naștere le ajutăm să integreze în familie și pe piața muncii.

Adresa de Facebook a evenimentului:

https://www.facebook.com/events/407037676140475/