Blog Știri
Foto din arhiva familiei: Justin Bieber şi mama sa, Pattie Malette, care l-a conceput la 17 ani şi a fost presată să îl avorteze.
Foto din arhiva familiei: Justin Bieber şi mama sa, Pattie Malette, care l-a conceput la 17 ani şi a fost presată să îl avorteze.

Atunci când se discută despre avort, adesea este invocat avortul în caz de viol. Deși doar 1% dintre avorturi sunt făcute pe motivul că mama a fost violată, această situație este folosită pentru a promova insistent avortul ca fiind benefic în general. În aceste 1% din cazuri,  dacă mama trebuie ajutată să depășească trauma, iar tatăl trebuie pedepsit pentru ceea ce a făcut, cu ce drept este luată viața copilului, nevinovat cu nimic? Veronica Cardona avea doar 16 ani când a rămas însărcinată, după ce a fost violată de propriul ei tată. Totuși, ea a ales să apere viaţa copilului ei, iar acum le încurajează pe femeile care au suferit experienţe asemănătoare.

A fost un șoc uriaș când am conștientizat că sunt însărcinată. În acel moment m-am simţit de parcă viaţa mi-a fost distrusă, deoarece știam că bebelușul care urma să se nască era «rezultatul» unui viol. Am intrat în depresie, nu doream să omor un copil nevinovat, dar am simţit frică, probabil aceeași frică pe care o resimt multe femei atunci când află că sunt însărcinate. Îmi era teamă că nu voi putea merge mai departe,că oamenii mă vor judeca sau mă vor trata cu  dispreț.

Eram furioasă pe El pentru că nu puteam înţelege cum un Dumnezeu atât de bun și de iubitor a putut permite să mi se întâmple asta tocmai mie, care nu făcusem niciun rău în toată viaţa mea.I-am cerut putere ca pot merge mai departe, dar acum sunt sigură că El a fost mereu lângă mine în multele zile și nopţi de lacrimi. El era cel care mă încuraja și mă ridica.

Bineînţeles că toată familia mea, doctorii, judecătorii, toată lumea voia ca eu să fac avort, mai ales că în Columbia avortul fusese legalizat recent în trei cazuri: viol, malformaţie fetală şi pentru salvarea vieţii mamei.

Mi-am dat seama că nu aveam dreptul să dispun de viaţa altei persoane, cu atât mai puţin de viaţa unei persoane mici și neajutorate, care nu-mi făcuse niciun rău. Am simţit nevoia să strig lumii adevărul, acela că un copil nu-ţi va

aduce aminte niciodată de circumstanţele în care a fost conceput, pentru că el sau ea este o persoană cu totul diferită. Dimpotrivă, acel copil te va ajuta să-ţi vindeci rănile, îţi va aduce bucurie și-ţi va da un sens existenţei.

Avortul nu te face să fii așa cum ai fost înainte să rămâi însărcinată.Omorul nu este o opţiune, este cea mai proastă decizie. Mă deranjau și încă mă mai deranjează argumentele adepţilor avortului, care se folosesc de cazuri precum al meu ca să-i omoare pe cei inocenţi și să-și umple buzunarele cu bani pătaţi de sânge nevinovat, susţinând că: «de fiecare dată când vei vedea acest copil,îţi vei aduce aminte de groaznicul moment al violului». Prin mila Domnului, am reușit să-mi iert tatăl,să-l privesc în ochi și să-i mulţumesc pentru că mi-a dat viaţă.

Clic aici pentru consiliere în criza de sarcină

Ana Bendaras, Live Action:

Ai auzit vreodată pe cineva zicând: „Cred că avortul este rău, cu excepția cazurilor de viol”? Poate părea de înțeles, prin prisma laturii emoționale, dar hai să ne gândim puțin mai serios la asta. Cred că este important să știm de ce acea persoană crede că avortul este rău în toate celelalte cazuri. Despre cele mai multe situații ți se va spune: „Pentru că avortul ucide o ființă nevinovată.”

Atunci de ce nu este la fel de rău să ucizi un copil care a fost conceput într-un viol? Este viața lui mai puțin valoroasă? Nu este corect să condamnăm copilul la moarte pentru greșelile tatălui său. Avortul este rău pentru că ucide în mod intenționat ființe umane nevinovate, a căror viață este valoroasă – indiferent de cum au fost concepute.

Pattie Malette a ales viața pentru Justin Bieber. Victimă a abuzului sexual în copilărie, Pattie (foto jos, în prezent, împreună cu Justin) a avut parte de băutură, droguri și sex de la o vârstă fragedă, iar la șaptesprezece ani a rămas însărcinată. Chiar dacă a fost încurajată să avorteze, ea a refuzat să o facă.

Am știut că nu voi face asta. Am știut clar că trebuie să-l păstrez. Nu am știut cum voi reuși, am știut doar că nu pot avorta. Trebuia să fac tot ce pot și am fost hotărâtă să fac orice va fi necesar.