Blog

SAM_2563SAM_2563ziua copil

Pe 2 iunie, de Ziua Naţională a Adopţiei, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) – Iaşi organizează la sediul instituţiei evenimentul „Şi eu merit o familie“, prin care urmăreşte să se ofere şanse egale tuturor categoriilor de copii declaraţi adoptabili.

Campania este adresată tuturor celor deschişi la suflet ce ar dori să crească un copil indiferent de vârstă, probleme de sănătate sau etnie. La întîlnire, ce va avea loc la sediul DGASPC Iaşi, strada Vasile Lupu 57 A, începînd cu ora 16, vor fi prezente şi familii adoptatoare ce vor transmite celor interesaţi mesajul lor despre adopţie, cum le-a schimbat şi împlinit viaţa“, au precizat reprezentanţii DGASPC.

În cadrul întâlnirii, familiile interesate vor fi informate despre condiţiile adopţiei, despre necesitate identificării celei mai potrivite familii pentru copil şi acordarea de prioritate nevoilor minorului, şi nu cerinţelor adoptatorului, despre modalitatea în care un copil devine adoptabil şi principalele caracteristici ale copiilor adoptabili din judeţul Iaşi şi despre etapele parcurse de familie şi minor în cadrul procedurii adopţiei interne. Potrivit datelor de la DGASPC, în intervalul 2005-2013, s-a dublat atât numărul de atestări pe familii, cât şi numărul începerii procedurilor de adopţie. Astfel, dacă în 2005, au fost atestate 40 de familii şi s-a deschis procedura pentru 34 de cazuri, în 2013, au fost atestate 86 de familii şi au fost deschise 83 de proceduri de adopţie.

Sursa: Ziua de Iaşi