Blog Știri

Photo_Alexandra_Nadane_crop_2013

Asociaţia Studenţi pentru viaţă a avut un stand la Iaşi, în timpul zilelor dedicate sărbătorii Sfintei Parascheva. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și cu sprijinul Părintelui Radu Brânză, Coordonatorul Departamentului Provita din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, câteva zile voluntarii SPV au discutat cu mii de pelerini.

La ce anume au reacţionat cel mai bine cei care au vizitat standul Studenți pentru viață?

Fiecare a găsit ceea ce i se potrivea. Cei mici iubesc baloanele! Adolescenții și tinerii erau interesați de revista „Pentru viață”, numărul trei, pe care tocmai îl luasem de la tipografie – tema lui este „Bărbatul și femeia – egali și complementari”. Iar maturii și vârstnicii luau și baloane pentru nepoții lor, și reviste pentru copiii lor aflați la vârsta tinereții.

Dar au fost și alte lucruri care i-au interesat pe cei care au vizitat standul. De exemplu, una dintre colegele noastre a lucrat mai bine de o săptămână la construirea unui copac decorativ din hârtie, pe care am dorit să îl folosim la Târgului Educației, organizat de Universitatea din București în 10-11 aprilie 2014. S-a pregătit și a venit cu el în dimineața evenimentului, dar, în urma unor intervenții tendențioase, asociația Studenți pentru viață a fost dată afară exact înaintea începerii; dezamăgirea a fost mare și i se părea că munca ei a fost în zadar. Când am început pregătirile pentru Iași, m-am gândit că trebuie neapărat să iau cu mine copacul. Am aranjat standul, am pus copacul pe masă, iar pe ramurile lui am așezat fotografii de la întâlnirile și evenimentele noastre. Am avut o mare surpriză când am văzut că oamenii întrebau dacă pot lua sau pot cumpăra și ei una dintre fotografii. La primele persoane am crezut că e o întâmplare și până la urmă am întrebat pe cineva de ce își dorește atât de mult să ia o fotografie. Răspunsul a fost simplu și neașteptat: „Sunt vii! Transmit un mesaj mai puternic decât orice ați spune dumneavoastră.”

%