Blog

pozza

De KRISTI BURTON BROWN

Sursă: http://liveactionnews.org/breaking-jill-staneks-home-vandalized-by-violent-abortion-supporters/

Jill Stanek, personaj cheie care militează pentru viaţă în Statele Unite, a declarat că şi-a găsit locuinţa vandalizată când a revenit după un concediu petrecut cu familia. O cărămidă a fost aruncată prin fereseastră, cu o foaie lipită pe ea şi care conţinea mesajul: ,,Termină cu rahaturile pro-viaţă!”

Stanek, care a lucrat ca asistentă medicală pe ginecologie (moaşă) timp de mai mulţi ani, a devenit foarte cunoscută în cadrul mișcării pro viață atunci când a făcut cunoscut publicului faptul că mulți copii, care au supraviețuit tentativelor de avort din clinicile de specialitate, erau lăsați pur și simplu să moară. Ea s-a adresat atât Congresului Statelor Unite, cât şi mai multor grupuri şi organizaţii, aducându-le la cunoştinţă această situaţie, ba chiar având drept exemplu un copil pe care l-a ţinut în braţe şi l-a legănat până şi-a dat sufletul.

Până să accepte o poziție importantă în cadrul organizației pro-viață Susan B. Anthony List, blogul lui Jill Stanek era numărul unu între blogurile pro-viață din SUA.

În declarația despre cele întâmplate, organizația SBAL a menționat: ,,Timp de şase luni, Jill a călătorit prin ţară şi a căutat susţinere pentru Susan B. Anthony List, în strategia de campanie fermă pentru a fi ales un presedinte pro-viaţă în acest an şi pentru a înainta acte legislative precum Pain-Capable Unborn Child Protection Act (Legea Protejării copiilor nenăscuţi capabili de a simţi durere), care ar lua sfârşit peste cinci luni.”

După situaţia neplăcută pe care a trăit-o, Stanek scrie:

,,În contextul general, aceasta nu reprezintă nimic. Dar să-mi găsesc casa devastată a fost pentru prima dată de când m-am alăturat mişcării pro-viaţă. Ne-am întors acasă din vacanţă, aseară, ca să găsim o fereastră spartă şi în casă o cărămidă de bolţar înfăşurată într-o pungă de plastic şi care conţinea un mesaj. De parcă ei se gândesc că acest lucru mă va opri? Poliţia mi-a sugerat să nu fac public acest eveniment, dar le-am spus că nu voi lăsa violenţa activiștilor pro-alegere să rămână necunoscută.”

Poliţia a întocmit un dosar şi au clasificat fapta săvârşită drept vandalism motivat de părtinire, care nu reprezintă un delict, și nu vandalism motivat de ură, care este un delict penal. Imediat după ce au luat cărămida pentru probă, Jill a întrebat dacă o poate primi înapoi. Unul dintre poliţişti s-a arătat suprins şi a întrebat: ,,Pentru ce? Pe post de trofeu?” Iar Jill, la fel de rapid, a răspuns: ,,Chiar așa, da!”

De neclintit de către ameninţările şi violenţele activiştilor pro-avort (care par să crească într-un ritm alarmant), Jill scrie: ,,Cărămida a aterizat chiar pe măsuţa mea de rugăciune. Mi-a plăcut foarte mult acest lucru, ca idee”. Ea i-a informat pe cei de la SBAL că ,,de mâine mă întorc la birou! Cu forţe mai proaspete ca niciodată!”.

Traducere realizată de Eugen Apostol