Blog

Pratyusha Banerjee

Pratyusha Banerjee s-a sinucis la câteva zile după ce suferit unui avort. Poliția indiană investighează de la începutul lunii cauzele sinuciderii starului TV, pornind de la rolul jucat de avortul făcut.

Pratyusha Banerjee, o actriță de 24 de ani care a ajuns celebră prin telenovela Balika Vadhu, s-a sinucis în casa ei din Mumbai pe 2 aprilie. S-a afirmat că gestul a fost făcut ca urmare a problemelor pe care le avea în relația ei de concubinaj cu Rahul Raj Singh.

Sarcina și avortul

Doctorii au mărturisit, însă, că Pratyusha fusese însărcinată și că suferise un avort cu doar câteva zile înaintea morții. India Today a dat mai multe detalii: „Conceperea fătului a avut loc în ianuarie, iar avortul în prima săptămână din martie, în urma unui consult. Metoda de avort folosită a fost pilula avortivă. În urma unui interogatoriu, Rahul i-a dezvăluit unui ofițer de la Oficiul de Poliție din Mumbai că era conștient de sarcina iubitei sale, însă nu a acompaniat-o la momentul procedurii.”

Interogatoriul poliției

Rahul a fost interogat de Poliția din Mumbai în legătură cu sarcina Pratyushei și cu avortul care a urmat. Mai jos poate fi citită stenograma interogatoriului:

Deepak Phatangre, ofițer de investigații, Oficiul de Poliție din Mumbai: Era Pratyusha însărcinată când a murit?

Rahul: Nu. Nu mai era însărcinată în acel moment.

Deepak Phatangre:  A fost fătul conceput în perioada în care vă aflați într-o relație?

Rahul: Da, în ianuarie.

Deepak Phatangre: Când, mai precis?

Rahul: Nu îmi amintesc exact, însă cred că era prima săptămână din ianuarie.

Deepak Phatangre: Când a fost avortat bebelușul?

Rahul: În prima sau a doua săptămână din martie.

Deepak Phatangre: Ați consultat împreună un doctor înainte de avort?

Rahul: Pratyusha a fost la un ginecolog înainte să avorteze.

Deepak Phatangre: Ați însoțit-o la consultul ginecologic?

Rahul: Nu. S-a dus singură. Eu aveam de lucru atunci.

În mod tragic, Pratyusha Banerjee este numai ultima dintr-o lungă listă de femei care s-au sinucis la scurt timp după ce au suferit un avort. La începutul acestei luni, s-a scris despre cazul lui Jade Rees, o mamă singură în vârstă de 21 de ani care s-a sinucis la 3 săptămâni după un avort. Rapoartele spun că femeia a ascultat cântecul lui Ed Sheeran, „Small Bump”, pe telefon chiar înainte de a-și lua viața.

 

Traducere: Romanescu Maria

Sursă: SPUC