Blog

Site-ul The Times of Israel scrie despre un nou ecograf portabil ce se află în stadiile finale de fabricație și care, în viitorul apropiat, va permite femeilor însărcinate să verifice starea bebelușului din pântece prin conectarea sa la un smartphone. Dispozitivul, creat de PulseNmore LTD, a fost conceput pentru a oferi mai multă siguranță și liniște femeilor care se pregătesc să nască. Dispozitivul va afișa imaginea bebelușului pe ecranul telefonului și, totodată, o va trimite ginecologului, în urmărirea căruia se află pacienta, pentru ca aceasta să fie examinată.

Profesorul Israel Meisner de la Centru Rabin Medical afirmă că ,,Se întâmplă des ca femeile însărcinate să nu mai simtă mișcările bebelușului în pântece, iar atunci își sună doctorul și sunt trimise la urgență.” Dispozitivul oferă această opțiune: femeia își pune pe burtă dispozitivul și își vede bebelușul. Datorită acestui beneficiu, producătorii sunt de părere că device-ul va scădea costurile datorate ecografiilor făcute din acest motiv medical. Bineînțeles, nu va fi folosit ca mijloc de diagnostic. Dispozitivul nu a fost încă aprobat în Israel, dar a trecut cu succes testele efectuate în Statele Unite.

Un real beneficiu al acestui dispozitiv este întrevăzut și de către comunitatea pro-viață.

Atunci când femeile care iau în considerare avortul văd imaginea în timp real a copilașului lor pe ecranul ecografului, multe dintre acestea aleg viața pentru bebelușul lor. Acesta este și motivul pentru care cei din industria avortului refuză să ofere explicații privind stadiul dezvoltării embrionului sau să îi ofere mamei ocazia de a asculta inimioara copilașului, atunci când i se efectueză o ecografie înaintea procedurii de avort.

Datorită acestui dispozitiv care va arăta femeilor că bebelușul are într-adevăr o inimă care bate (acest lucru se întâmplă deja din ziua a 16-a de concepție) și că i se pot recunoaște structurile corpului chiar în primul trimestru de sarcină, femeile vor deține ele însele mijloacele necesare pentru a vedea adevărul despre umanitatea copilașului din pântece.