Blog

zamet

Dragi prieteni și colaboratori,

La începutul acestui nou an universitar vă mulțumim că sunteți alături de noi, că ne sprijiniți moral, spiritual și material sau chiar prin muncă fizică în activitățile pentru viață pe care le întreprindem.

Cu ajutorul dumneavoastră, în cei aproape 4 ani de activitate ai asociației Studenți pentru viață s-au format sute de tineri, au fost ajutate zeci de femei aflate în criză de sarcină, s-au născut mai mulți copii aflați în pericol să fie avortați, iar discursul pentru viață a devenit mai prezent în spațiul public.

Studenți pentru viață va continua să promoveze viața și în 2017!

Față de anii trecuți, avem o rugăminte în plus.

Pentru că în spațiul public este o nevoie acută de informare corectă în ceea ce privește problematica pentru viață, pot apărea rezultate pozitive doar dacă fiecare dintre noi distribuie cât mai multe materiale pentru viață pe site-uri, bloguri, pe Facebook și pe alte rețele de socializare, pe mail sau în diferite grupuri.

De unde știm că promovarea online a materialelor pro-viață este eficientă?

1. Sunt multe femei aflate în criză de sarcină care caută ajutor pe internet. Faptul că descoperă articole și mărturii despre criza de sarcină le ajută să se informeze, le încurajează să ceară ajutorul, le arată ce pot face și cine le poate sprijini.

2. Mulți oameni sunt indiferenți față de viață sau chiar împotriva ei nu din rea voință, ci pentru că nu au cunoștințe corecte sau pentru că au prejudecăți. Când oamenii de bună credință descoperă materiale care prezintă onest problematica pentru viață, ei nu au nici o problemă în a le înțelege și a acționa pe viitor prin prisma celor înțelese.

3. Adolescenții și tinerii utilizează internetul și rețelele de socializare pentru a se informa. Din cauza faptului că în grupurile lor nu se distribuie materiale pentru viață, aceștia sunt predispuși la luarea unor decizii pe care ar putea să le regrete mai târziu.

Conform INS, peste 11 milioane de români au acces la internet. Statisticile Facebook arată că în România există 8,5 milioane de conturi. Mai precis, 42,24% din populația țării are Facebook. Aproape 60% dintre utilizatori (5,1 milioane) sunt tineri până în 35 de ani, iar aceștia petrec zilnic între 30 de minute și trei ore pe Facebook.

Distribuirea articolelor pro-viață poate ajuta chiar și atunci când credem că acest efort nu-și va atinge scopul pentru că avem puțini oameni în lista de contacte. Rapiditatea cu care circulă informațiile în mediul online face ca efortul nostru să devină folositor chiar și atunci când ne gândim mai puțin!

Există surse de materiale pentru viață în română (nu prea multe) și în engleză (foarte, foarte multe). Două surse micuțe, dar la îndemână, sunt chiar saitul și pagina de FB ale SPV: studentipentruviata.ro și https://www.facebook.com/studentipentruviata/

Citește, distribuie pentru viață!