Blog Toate articolele

Era alcoolică, dependentă de droguri, trăia de pe o zi pe alta și în plus a aflat că este însărcinată. A ales VIAȚA copilului și acesta i-a schimbat VIAȚA. Povestea Feliciei este cutremurătoare, dar plină de optimism și învățături.

„Am crescut într-o familie de părinți alcoolici, dependenți de droguri. La 16 ani mi-au spus că trebuie să renunț la școală pentru a contribui la venitul familiei, și asta am făcut. Eram într-o relație abuzivă care m-a adus chiar în spital, dar în mintea mea, conta că eu îl iubesc și situația mi se părea normală deoarece crescusem într-un asemenea mediu. La vârsta de 21 de ani, trecusem deja prin minim 19 cămine, dormisem pe bănci în parc, mașini, centre de plasament, lucram ca dansatoare doar pentru a scăpa din acea relație. După toate astea, la vârsta de 22 de ani, am rămas însărcinată.

În acel moment, situația mea era departe de ceea ce numim noi ideal. Eram dependentă de alcool, luam medicație antidepresivă, în weekend-uri și cocaină, … eram un dezastru. În plus, nu mă vedeam în viitor alături de tatăl copilului și am realizat că voi fi o mamă singură, o femeie care își crește copilul singură. Mi-am dat seama că toate lucrurile pe care mi le doream, adică să întemeiz o familie biparentală, stabilă, nu aveau să se mai întâmple. Așa că timp de o oră am contemplat la ideea de a face avort, deorece nu îmi doream să aduc pe lume un copil în situația în care mă aflam. Dar mi-am dat în același timp seama că acel copil era al meu, copilul meu. Cred că acest gând a fost începutul a ceea ce a urmat.

În perioada aceea un vecin mi-a înmânat într-o dimineață un ziar, și acolo era și un anunț despre un centru de consiliere și spirjin pentru femei aflate într-o criză de sarcină.  De cum am trecut pragul acelui centru, toate gândurile negre și grijile care până atunci mă urmăriseră, m-au părăsit, și am șimțit o adâncă bucurie. Am găsit acolo dragoste, ajutor și mijloacele necesare pentru a deveni ceea ce știam că pot fi: mamă.

Fiica mea este o binecuvântare, este cea care a dus la schimbarea mea radicală.

Mesajul meu către toate femeile care trec printr-o criză de sarcină este acesta: Alege viața, deoarece există sprijin. Oricât de grele ar fi împrejurările, să știi că nu ești singură.ʺ

Sursă: www.choice42.com