Blog
Foto credit: Live Action

Activiștii pro-avort susțin că avortul se referă doar la alegerea femeilor. Dar mulți minori sunt forțați sau presați să facă avorturi. Într-un studiu, cercetătorii au examinat cazuri în care minorul nu le-a spus părinților despre sarcina, dar părinții au aflat din altă parte. Dintre aceste familii, 18% dintre părinți și-au forțat fiicele să facă avorturi. În 6% dintre cazuri, a fost implicată violența fizică. 18% poate să nu pară un număr mare, dar zeci de mii de minori fac avorturi în fiecare an. Numerele se adună.

Kelly Lang era în liceu când a rămas însărcinată. După ce testul de sarcina a ieșit pozitiv, ea i-a spus mamei sale, care i-a cerut să facă avort. Kelly a încercat să o convingă pe mama ei să păstreze copilul, dar mama ei a făcut o programare pentru a face avortul oricum. Ea mai avea câteva săptămâni până la aniversarea de 18 ani, și prietenul ei avea peste 18 ani. Mama ei l-a amenințat că o să fie arestat pentru relații sexual ecu un minor și aruncat în închisoare dacă fata nu face avort. Kelly l-a considerat ,,dragostea vieții mele”, și nu voia ca prietenul ei să meargă la închisoare.

Mama lui Kelly a spus că o va duce la un centru de avort. După avort, Kelly putea continuă relația cu prietenul ei. Dar nu i s-a permis să îl contacteze până ce avortul nu avea să se termine. 

Kelly scrie:

 În următoarele zile, mama mea a petrecut mai mult timp cu mine decât în orice alt moment din viața mea. Din păcate, o făcea nu pentru că voia să împărtășească cu mine puținele momente de sarcina. Mai degrabă, făcea asta din teama de a nu petrece timp cu prietenul meu, pentru că am fi găsit o cale să nu fac avort. Nicio cantitate de lacrimi nu a făcut-o pe mama să se răzgândească. Era hotărâtă – și asta a fost. (1)

Kelly a insistat către mama ei tot drumul spre clinica de avort:

Drumul către clinică a fost plin de insistențe și implorări. Dar niciun fel de insistențe nu au reușit să atingă inima mamei mele. Sosind la clinică, mama mea a semnat actele care i s-au înmânat. În timp ce așteptam ca numele meu să fie strigat, am încercat pentru ultima oară să o influențez, insistând: “Te rog, mama! Nu face asta.”

Angajații clinicii au ajutat-o pe mama lui Kelly să o forțeze să treacă prin avort.   

Coșmarul a continuat pe măsură  ce numele meu a fost strigat și am fost condusă la un birou mic, la jumătatea unui hol lung. Doamna din spatele biroului m-a întrebat dacă am întrebări. Când am rostit ultimul cuvânt, eram în picioare, alergând pe hol, împingând ușile duble din sala de așteptare – încă insistând și cerșind pentru milă. Am căzut în genunchi plângând. Atunci am simțit că sunt trasă de brațe în sus și am fost târâtă într-o camera în care copilul meu a fost aspirat. 

Kelly a fost literalmente târâta în camera în care copilul ei a fost ucis. Este ilegal ca părinții să își forțeze fiicele minore să facă avorturi – dar angajații clinicii care au întreprins avortul nu au avut remușcări pentru că au ajutat-o pe mama lui Kelly să o forțeze să facă asta.

Kelly a simțit o vină enormă și durere pentru mulți ani:

Am trăit cu consecințele acestui coșmar pentru următorii 30 de ani – trezindu-mă constant în fața durerii, a vidului, a furiei, a depresiei, a singurătății și a impulsurilor auto-distructive pe care le-am experimentat în fiecare zi. Am fost convinsă că tot ce a mers prost în viața mea a fost o pedeapsă pentru că mi-am avortat copilul. 

30 de ani mai târziu, după ce a mers la Centrul de recuperare Rachel’s Vineyard, Kelly a confruntat-o în cele din urmă pe mama ei. Dar nu i-a adus vindecare sau o concluzie:

Comentariul ei către mine a fost că ea chiar nu își amintește. A fost una dintre cele mai traumatizante experiențe din viața mea, iar mama mea mi-a spus că nici nu-și mai amintea.

Kelly nu s-a vindecat niciodată complet de experiența avortului forțat. 

JoAnne Crough, un consilier la biroul de clinici Meier din Pittsburgh, a văzut multe femei ca și Kelly, care au fost forțate să facă avorturi. Crough spune:

Acest lucru se întâmplă mai des decât ați putea crede. În majoritatea cazurilor, părinții adolescentului sau al femeii sunt cei care sugerează acest mod de a face față sarcinii. Ei explică în mod clar că un avort ,,va rezolva totul”… Tânăra femeie în situația asta este extrem de vulnerabilă la a fi forțată să-i facă pe ceilalți din viată ei fericită. Ea i-a supărat pe apropiații ei cu vestea despre sarcină. Ea simte confuzie, rușine și frică. Ea devine izolată de alte forme de sprijin. Combinate, acestea pun o presiune extraordinară asupra ei. (2)

După: https://www.liveaction.org/news/abortion-workers-mother-force-abortion/