Blog

Duminică seara Hotelul Sheraton va găzdui Gala Voluntarilor pentru Viață de la ora 18.00 și premiera primei piese de teatru pro-viață din România, „În loc de discurs”, de la ora 19.30. Piesa va fi totodată și prima piesă făcută ca voluntariat pentru o cauză. Mijloacele teatrului vor fi puse deci în slujba cauzei pro-viață, teatrul depășind  astfel zona culturală și trecând în cea a militantismului.

Inițiativa acestei acțiuni se datorează actriței Ioana Picoș, prezentator al concertului „Live for life” din cadrul Marșului pentru viață din București, și regizoarei Ivona Boitan, cea care a scris și textul acestui one-woman show menit să vorbească în numele celor fără de glas.

Piesa surprinde un număr de 11 personaje aflate în tot atâtea cumpene de viață, la hotarul dintre a fi sau a nu fi, mamă. Personajele provin din medii sociale diferite, zone geografice diferite, au vârste și abordări diferite, tocmai din dorința de a nu acredita ideea că acest gen de provocare-criza de sarcină- apare doar în mediile sărace, doar în anumite zone sau la anumite vârste. Ioana Picoș va trebui ca timp de o oră să fie pe rând doctoriță, polițistă,călugăriță, jurnalistă, stewardesă, adolescentă gravidă…

Discursul ei verbal se întretaie cu cel non verbal al pianului, gestionat cu grijă și atenție de pianista excepțională Mădălina Claudia Dănilă, pe care poate o știți de la Festivalul Internațional George Enescu sau din concertele de la Casa Artelor „Dinu Lipatti” dar și de la Praga, Budapesta, Milano, Torino, Graz, Reichenau, Flaine, Chartre, Villecroze și pe care o veți mai putea asculta în România doar până în toamnă, când va pleca la o bursă în S. U. A pentru cel puțin doi ani. Ea va cânta piese de Bach, Mozart, Bartok.

Se anunță o seară memorabilă la care puteți și voi participa. Înscrierea se face prin SMS la nr 0724575463, specificând numele și numărul de locuri dorite. Nu sunați-doar SMS. Locurile se consideră rezervate după primirea confirmării.

Vă așteptăm!

Text de Ivona Boitan