Blog Toate articolele

Pe una dintre pancartele care se vor folosi la Marșul pentru viață scrie: „Dragostea învinge avortul”. Avortul nu va ieși învingător în viitor pentru că nu este firesc. Firească este dragostea. De aceea, mișcarea pro-viață refuză orice violență și opune avortului dragostea, opune morții viața, opune minciunii adevărul, opune iresponsabilității responsabilitatea, opune indiferenței altruismul, opune ideologiei realitatea. Marșul pentru viață este Marșul pentru dragoste și pentru adevăr!

Veniți de partea dragostei, a adevărului, a responsabilității, a sprijinului!

Marșul pentru viață și activitățile din Luna pentru viață constituie cel mai mare eveniment pro-viață din România și din Republica Moldova. În ultimii 10 ani, sutele de mii de participanți au avut un mesaj clar: societatea este așa cum ne-o construim. Și vrem să construim o societate care își sprijină femeile însărcinate și pruncii lor nenăscuți.

Dragostea și implicarea celor care sunt pro-viață au salvat vieți și conștiințe.

Din această mișcare socială s-au născut zeci de grupuri și de organizații pro-viață care zi de zi oferă informare și sprijin pentru femeile în criză de sarcină.

Datorită participării la Marșul pentru viață, mulți oameni au decis să nu mai fie indiferenți la dramele de lângă ei. Mulți au avut altruismul și curajul să spună femeilor și familiilor care aveau nevoie de ajutor: „Nu sunteți singure, nu sunteți singuri. Suntem alături de voi. Vă vom sprijini.” Și au sprijinit, iar criza de sarcină a fost depășită.

Unii dintre ei au creat centre sociale – puține față de câte ar fi nevoie. Dar asemenea inițiative sunt o speranță pentru viitor.

Cu toții ne dorim să trăim într-o localitate pro-viață, într-o societate pro-viață, într-o lume care să sprijine în mod real copiii, femeile în criză de sarcină, părinții și familia. De aceea, este foarte important să veniți la Marșul pentru viață și să invitați alături de voi colegii, prietenii și cunoscuții.

Dacă nu veți veni dumneavoastră, cine va veni? Dacă nu veți sprijini dumneavoastră, cine le va sprijini pe femeile în criză de sarcină?

Prin participarea fiecăruia dintre noi și prin toate eforturile făcute în sprijinul vieții, Dumnezeu ne dă șansa să cunoaștem gravitatea crizei de sarcină, dar și soluțiile ei. Astfel, putem alege binele pentru mamă și pentru copil. Un bine care se extinde și devine bine pentru familie și pentru societate.

Viața pe care părinții o dau și pe care copiii o primesc este primul pas spre dragostea care îi unește și îi împlinește pe părinți și pe copii.