Toate articolele

Students for Life America – Studenți pentru Viață din America are 1.400 de filiale în universitățile și colegiile din SUA. Dominick Tolentino, președintele filialei Studenți pentru viață de la Universitatea din Pennsylvania, a vorbit la Marșului pentru viață 2024 de la Washington despre ce înseamnă a fi implicat în mișcarea pro-viață într-o universitate membră a Ivy League:

„Bună ziua tuturor, numele meu este Dominick Tolentino și sunt președintele filialei Studenți pentru viață de la Universitatea din Pennsylvania. Mi s-a acordat privilegiul de a vă vorbi în această zi extraordinară, care va fi marcată în fiecare an până când avortul va deveni de neconceput în această țară.

Puțin despre Students for Life de la Universitatea Pennsylvania: suntem un club mic, dar angajat în promovarea unei culturi a vieții în detrimentul unei culturi a morții. În ultimii doi ani, una dintre misiunile noastre a fost să ajutăm Centrul de Resurse în Sarcină din apropierea universității. Am fost suficient de norocoși pentru a construi relații strânse cu personalul și voluntarii care oferă în mod constant comunității locale servicii gratuite pentru femei și copii. Iar acesta este doar unul dintre multele moduri în care rămânem activi în această luptă pentru a pune capăt avortului.

 

Povestea implicării mele pro-viață nu este una care să aibă o legătură directă cu avortul. În schimb, este vorba despre un student normal, cu temeri și îngrijorări legate de faptul că are convingeri diferite de cele ale majorității studenților din campus. Este vorba despre a știi că oamenii mă vor numi insensibil și că, fiind bărbat, se consideră că nu pot avea un cuvânt de spus în această chestiune. Despre a știi că aș putea pierde prieteni când ei află că sunt pro-viață. Aceste temeri și îngrijorări îmi trec prin minte aproape zilnic.

Dar, mai mult decât toate acestea, importanța sfințeniei vieții depășește orice teamă sau îngrijorare pe care aș putea să o am. Disconfortul de a vorbi împotriva normei sociale se diminuează încet-încet, pe măsură ce îmi amintesc că lupt pentru ca viața copilului să continue și pentru a-i reaminti mamei că viața ei este la fel de prețioasă și de ocrotită ca și cea a copilului nenăscut.

Și asta vă îndemn pe toți. Îndemn generația mea să nu se oprească, să nu închidă ochii. Pentru că vocea voastră contează. Și nu sunteți singuri în această luptă. Aveți o comunitate plină de oameni care vă vor susține. Și dacă nu aveți, fiți voi acea comunitate pentru cei care vor veni. În loc să fugiți de frică sau să vă complaceți cu situația existentă, înfruntați-o. Folosiți-o ca pe energia care vă dă putere să luptați cu dragostea arzătoare pentru copil și mamă.

Haideți să arătăm lumii dragostea noastră fermă pentru ceva ce ar trebui să fie normal. Haideți să arătăm lumii că avortul nu este răspunsul bun, deoarece nu produce iubire. Produce doar moarte. Până în ziua în care avortul va dispărea, să nu lăsăm niciodată lumea să uite importanța sfințeniei vieții și protecția pe care o merită.”