Blog

Avortul a devenit atât de comun încât oamenii i-au pierdut semnificația. De când Curtea Supremă a legalizat avortul la
cerere în 1973, în SUA au avut loc peste 46 de milioane de avorturi legale. În China, unde a avea mai mult de un copil este de cele mai multe ori ilegal, s-au înregistrat peste 800.000 de avorturi anual numai la nivel unei singure provincii.Estimările arată că, în întreaga lume, sunt avortați aproximativ 46 de milioane de copii anual. Cu toate că acest fenomen reprezintă una dintre problemele cheie ale societății contemporane, majoritatea oamenilor nu știu să spună ce este practic un avort. Ei bine, avortul este actul de a scoate prematur copilul din pântecele mamei lui. Copilul este eliminat intenționat, printr-o forță exterioară.

Avorturile induse se clasifică în trei categorii:

Avorturi terapeutice

Aceste proceduri sunt executate când sarcina amenință viața mamei. Ponderea acestora din numărul total de avorturi anuale este extrem de mică, practic insignifiantă.

Avorturi eugenice

Avorturile eugenice sunt executate când copilul suferă de un defect mental sau fizic. Mama poate alege să avorteze pentru a nu fi nevoită să crească un copil cu handicap.

Avorturi la cerere

Avorturile la cerere sunt executate fără a fi pusă în pericol sănătatea mamei sau sa copilului, iar motivele sunt personale, financiare sau emoționale.

Cele mai întâlnite metode de avort sunt următoarele:

Metoda Prostaglandin

Prostaglandinele sunt hormoni care au funcția de a declanșa travaliul. Pentru procedura de avort, prostaglandine artificiale sunt injectate în lichidul amniotic, inducând un travaliu violent și nașterea unui copil insuficient dezvoltat pentru a supraviețui. Primul pas este introducerea unei soluții saline care otrăvește copilul și îi arde pielea. Acest procedeu face ca întreaga procedură să fie mai simplă pentru asistente, iar copilul să se nască mort.

Metode nechirurgicală

Una dintre metodele nechirurgicale des întâlnite este folosirea pastilelor RU-486 și Metotrexat. Acestea sunt utilizate între 5 și 9 luni și distrug membrana uterului. Sunt administrate oral sau intramuscular și includ prostaglandine care induc travaliul și fac posibilă eliminarea copilului mort.

Dilatare și chiuretaj

Metoda „D&C” face colul uterin să se dilate și permit introducerea unui tub gol în pântece. Odată introdus, chiureta este folosită pentru a smulge copilul din uter și a-l tăia în bucăți. Resturile sunt aspirate prin colul uterin. La final părțile extrase sunt reașezate, pentru a exista certitudinea că nu a rămas nimic în interior deoarece pot apărea infecții.

Aspirare

Colul uterin este dilatat manual cu un număr de tije pentru a permite introducerea unui tub aspirator de plastic. Cu o forță de aspirare de 28 de ori mai mare decât cea a unui aspirator, acesta rupe în bucăți corpul în curs de dezvoltare și absoarbe rămășițele într-un container. Avort prin naștere parțială Este o metodă deosebit de barbară folosită în a cincea și a șasea lună de sarcină și, uneori, chiar mai târziu. Executantul extrage parțial copilul, cu excepția capului, apoi străpunge baza craniului aflat încă în pântece și introduce un aspirator pentru a extrage creierul copilului.