Marșul pentru Familie, Iaşi, 1 iunie 2014

Afis-Mars-Familia-2014

Hristos S-a înălțat!
Dragi prieteni, cu bucurie și entuziasm ASCOR Iași vă invită la Marșul pentru Familie organizat de Asociația Familia Tradițională Iași în colaborare cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, cu noi,  ASCOR Iași,  și alte ONG-uri, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului,  duminică, 1 iunie 2014. Marșul este un semn de susținere și de promovare a valorilor tradiționale ale familiei. Totodată, dorim să evidențiem ideea că statul trebuie să protejeze căsătoria, ca unirea dintre un bărbat și o femeie, pentru a conserva starea de normalitate a societății și pentru a asigura continuitatea în istorie a neamului.
Marșul va începe la ora 15:00 și se va desfășura pe traseul Parcul Copou – Universitatea ”Al. I. Cuza” – Fundație – Piața Unirii – Bld. Ștefan cel Mare și Sfânt – Catedrala Mitropolitană – Palatul Culturii. În aceeași zi și în ziua premergătoare marşului vor mai fi organizate și alte evenimente tematice, dedicate diferitelor categorii de vârstă și de public.
Program activități organizate de ASCOR Iași – Sâmbătă, 31 mai 2014
ora 10:00 – 14:00 Expoziţie cu imagini şi impresii care promovează familia tradiţională pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, între Catedrala Mitropolitană și Primărie
ora 14:00 – Concurs de desene pe asfalt la Centrul de Plasament ,,Ion Holban”
ora 18:30- Acatistul Sfântului Stelian (oficiat de studenţii voluntari), Catedrala Mitropolitană
ora 19:30 – Cruce de lumânări în memoria copiilor nenăscuţi, între Mitropolie şi Primărie
ora 20:30 – Vizionare de film: COURAGEOUS „Onoarea se învață de acasă”, sala T17,  Facultatea de Teologie Ortodoxă. Intrarea este liberă!
Program activități – Duminică, 1 iunie 2014
11:00 – 14:30
O   Ateliere artistice și sportive pentru copii și tineri
v  Organizator: Taberele MMB
v  Locație: Parcul Copou
o   Înscrierea participanților la Marș
15:00 – 17:00
o   Desfășurarea Marșului pentru Familie
17:00 – 18:30
o   Eveniment public
v  Momente artistice
v  Luări de cuvânt
v  Premierea Concursului de eseu și fotografie (desfășurat între 21 și 28 mai pe www.marsulpentrufamilie.ro)
v  Locație: Atrium Palas Mall
19:00 – 21:00
o   Conferința: Ce trebuie să știm să ne apărăm familia
v  Invitat: Dr. Virgiliu Gheorghe
v  Locație: Aula Magna – Universitatea ”Petre Andrei”, Iași
Cine suntem
Asociația Familia Tradițională reprezintă o inițiativă publică care are în vedere promovarea și apărarea drepturilor și intereselor familiei autentice, tradiționale, bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.
De asemenea, AFT își propune:
v  să evidențieze principalele pericole ce vizeazăfamilia în societatea de azi și de mâine și să ofere soluții și alternative sănătoase.
v  să faciliteze accesul la informațiile privitoare la protecția familiei, precum și la modificările constituționale și legale referitoare la familie
v  să devină o voce care să reprezinte interesele familiei autentice, tradiționale.
Activitatea Asociației Familia Tradițională nu este discriminatorie și ofensivă, ci se fundamentează pe valori precum:
v  libertate
v  responsabilitate
v  respect reciproc
v  altruism
v  drepate
v  adevăr
De ce
Marșul pentru Familie?
Este un proiect prin care AFT dorește să atragă atenția asupra faptului că familia este cel mai important grup social care influențează în mod esențial formarea omului și, implicit, procesul de dezvoltare al societății.
Starea de normalitate a societății este direct proporțională cu starea de normalitate a familiei. Iar normalitatea este familia având la bază căsătoria dintre un bărbat și o femeie.
Marșul pentru Familie promovează 5 idei de esențiale:
o   Căsătoria este unirea dintre un bărbat și o femeie
o   Familia este spațiul normalității și al firescului
o   Copiii sunt cel mai frumos dar al lui Dumnezeu
o   Familia, formată din bărbat, femeie și copii, este elementul de bază al societății moderne
o   Viața începe din momentul concepției, iar perioada pe care copilul o petrece în pântecele mamei este la fel de frumoasă și normală ca oricare altă etapă de creștere
Un citat ravisant oferă o definiţie specială familiei şi ne ajută să conştientizăm giganta încărcătură duhovnicească şi materială pe care o adăposteşte :,,O familie nu e o formulă. Nu, nu! O familie e o ţesătură adâncă, făcută din cele mai tari fire, mai fierbinţi şi mai nevăzute: din fire de sânge.”
Aşadar, haideţi ca împreună, duminică, să ţesem pânza mărturisirii valorilor tradiţionale pentru a înveşmânta familia, limanul lin al oricărui suflet, cu podoabă aleasă!
Ce avem de făcut concret? Persoanele doritoare să exerseze suveica răbdării şi a ostenelii (adică să participe la Marş) sunt rugate să ajungă la ora 13 :30 în Copou, în fața corpului B al UAIC (însoţite de familii, prieteni, cunoştinţe). În Parcul Copou trebuie să ajungem la ora 14:15 pentru a ne primi simbolurile marşului: moriştile, bannere şi pancarte, dar mai ales pentru a ne ocupa locurile bine delimitate în desfăşurarea marşului.
Un alt detaliu semnificativ! Posesorii şi posesoarele de costume tradiţionale (cel puţin o cămaşă/ ie!) sunt rugaţi să ofere distincţie şi rafinament evenimentului prin veşmântul punte de jertfă între generaţii.
Vă așteptăm!
Cu drag,
Echipa proiectului „Dreptul la Viață” ASCOR Iași
persoana de contact: Florina Ilisoi, nr. tel: 0748920913
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *