Blog Știri

10477098_1626524210906458_1132863929_n

Asociația „Studenți pentru viață” este partener în organizarea Taberei Naționale „Împreună pentru copiii de la Valea Plopului”, desfășurată de A.S.C.O.R. în perioada 21 iulie – 3 august 2014.

Ne bucurăm foarte mult că ni se oferă ocazia de a face voluntariat pentru copiii de acolo și de a da o mână de ajutor la treburi, motiv pentru care vă recomandăm să vă înscrieți până la data de 1 iulie. Detalii despre înscriere și despre tabără găsiți în comunicatul de mai jos.

Cu toate că tabăra începe oficial de pe 21 iulie, este nevoie de o echipă de 7-8 persoane care să meargă începând cu data de 15 iulie și să ajute la pregătiri. Cine dorește și poate să facă acest lucru este rugat să ne scrie un mail pe adresa: studentipentruviata@gmail.com.

De asemenea, datorită faptului că mesele sunt pregătite exclusiv de voluntari, iar numărul participanților poate ajunge și la 100 de persoane, este nevoie de alimente neperisabile și bani. Încercăm organizarea unei colecte și vă vom ține la curent în privința locului unde vor putea fi aduse donațiile.

Comunicat de presă

Tabăra de zâmbete… pentru copii

Cât de mult contează pentru tine un zâmbet de copil? Dar zâmbetul unui copil căruia viața nu i-a dat aceleași șanse ca și ție, ca și mie? Un copil care poate nu mai are părinți sau nu și-a cunoscut niciodată părinții, un copil care caută doar puțină atenție, puțină căldură și un zâmbet plin de dragoste din partea ta…

Pr. Nicolae Tănase aduce zâmbete pe chipurile a peste 300 de copii aflați în situații dificile de viață şi face acest lucru de peste 20 de ani prin Centrul Social Pro Vita de la Valea Plopului. A venit momentul să îl sprijinim în dezvoltarea acestui proiect grozav.

Din acest motiv, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (A.S.C.O.R.) răspunde acestei chemări încă din anul 2008, organizând în fiecare an tabăra „Împreună pentru copiii de la Valea Plopului”. Ajunsă la cea de-a VIII-a ediție, această tabără îi aşteaptă la Valea Screzii, județul Prahova, pe toţi tinerii dornici să dea o mână de ajutor. Sute de elevi, studenți și tineri au participat la această tabără de-a lungul anilor, oferind zâmbete de bucurie și primind zâmbete de recunoștință.

Și tu poți fi unul dintre acești tineri. Ei au ales să fie lângă cei care au nevoie, au ales să schimbe lumea prin dragoste, sacrificiu şi bucurie. Tu ce alegi?

Astfel, A.S.C.O.R, prin filialele Brașov, București, Timișoara și Ploiești, alături de Asociația „Studenți pentru viață”, te invită în perioada 21 iulie–3 august 2014 să fii voluntar alături de noi pentru copiii de la Valea Plopului.

Căutăm voluntari cu vârste cuprinse între 14 şi 30 de ani, harnici, serioși, entuziaști și implicați, pentru ca ÎMPREUNĂ să aducem zâmbete pe chipurile celor în nevoie.

Printre activităţile specifice pe care le vom desfășura în tabără menționăm:

  • program educativ şi recreativ, alături de copiii aflați în grijă la Valea Plopului;

  • curăţenie;

  • construcţii și amenajări;

  • bucătărie;

  • participarea la slujbele religioase;

  • diverse activități cu caracter gospodăresc;

  • activităţi-surpriză pentru voluntari (ex. focuri de tabără).

Cum te poți înscrie în tabără?

Intră pe website-ul nostru www.valeaplopului.ascorbrasov.ro și completează formularul online de înscriere până la data de 1 iulie 2014. Fiindcă putem oferi doar un număr limitat de locuri, va avea loc o selecție a tuturor aplicanților.

Cei selectați să participe vor fi anunțați până la data de 7 iulie 2014.

Masa și cazarea sunt oferite de către organizatori, GRATUIT, pentru toţi voluntarii acceptaţi în tabără.

Cheltuielile de transport vor fi suportate de către fiecare voluntar în parte.

Pot dona pentru organizarea acestei tabere?

Orice donație este mai mult decât binevenită și ne ajută enorm de mult la organizarea acestei tabere. Din acest motiv am pornit campania FII UN SPRIJIN PENTRU NOI! DAR MAI ALES FII UN SPRIJIN PENTRU EI!

Organizarea unei astfel de tabere, care aduce la un loc peste 100 de voluntari, timp de două săptămâni, implică cheltuieli foarte mari din partea noastră și orice sprijin cât de mic ne este de un real folos.

Fii un sprijin pentru noi, ca tabăra să rămână gratuită pentru voluntari!

Fii un sprijin pentru ei, astfel încât persoanele aflate în grija centrului să poată beneficia de pe urma activității voluntarilor!

Donațiile pot fi financiare, în alimente, în unelte de lucru ș.a. Pentru mai multe informații despre cum puteți dona, vă rugăm să intrați pe website-ul taberei, menţionat de mai jos.

 

Mai multe detalii și informații despre tabără găsiți accesând www.valeaplopului.ascorbrasov.ro sau scriindu-ne la adresa de mail: valeaplopului2013@yahoo.com

  FII VOLUNTAR! Dăruiește, crește și primește.

Informaţii suplimentare

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români este o organizaţie de tineret non-guvernamentală (ONG) cu caracter creştin ortodox, apolitică şi non-profit, cu filiale în toate centrele universitare: Bucureşti, Alba-Iulia, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca etc. şi care urmăreşte să promoveze valorile morale creştin ortodoxe, să încurajeze dialogul între credinţă şi cultură, să apere drepturile tinerilor şi să îi conştientizeze cu privire la îndatoririle pe care le au față de Biserică, neam

și familie.

Studenți pentru viață este o asociație studențească din București care oferă sprijin și protecție tinerelor și adolescentelor aflate în situații de criză și promovează programe de formare a tinerilor pentru familie și integrare socială.

Pro Vita este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit cu sediul la Vălenii de Munte, în judeţul Prahova, care urmăreşte îndeplinirea următoarelor obiective:

1. Oferirea de programe de asistenţă socială pentru copii orfani sau abandonaţi şi mame tinere singure. Primul pas – oferirea de locuinţă în casele asociaţiei sau în familii din cele două sate.

2. Reintegrarea socială a copiilor străzii şi a celor abandonaţi în spitale. Primul pas – recuperarea fizică şi psihică a acestora.

3. Integrarea în comunitate a tinerilor peste 18 ani nevoiţi să părăsească orfelinatele. Primul pas – sprijin pentru învăţarea unei meserii.

4. Protecţia tinerelor mame respinse de familie. Primul pas – susţinere pre- şi post-natală, şansa de a evita traumele avortului.