Blog

marius-varga-poza

 

Marius Varga a reuşit să îi cucerească pe juraţi, dar şi publicul Next Star cu o interpretare de excepţie a două melodii din repertoriul popular.

Concurentul, în vârstă de 14 ani, din Sieu Odorhei, judeţul Bistriţa-Năsăud, pe lângă talent, a adus în faţa tuturor o poveste de viață emoţionantă.

Pentru început, a impresionat juriul cu costumul popular pe care îl purta. Mama sa, fiind invitată pe scenă, a povestit despre momentul în care la vârsta de 40 de ani şi-a pierdut soţul şi, în acelaşi an, în luna noiembrie, l-a luat pe Marius din spitalul unde micuţul a stat până la vârsta de 7 luni, abandonat. Până să-l ia pe Marius în plasament, mama lui a mai crescut cele două fete (biologice) ale sale, care în prezent au 35, respectiv 33 de ani.

„O ajut, mă ajută, ca orice mamă! O iubesc!”, spune cu hotărâre băiatul.

Când Marius a împlinit 6 ani, mama lui a luat în plasament și o soră a lui Marius. Până să ajungă în noua familie, Daciana, fetiţa de 3 ani, se acomodase cu fraţii şi surorile sale de la centru, iar plecarea de acolo s-a dovedit a fi dificilă pentru ea, la început. Apoi, găsind în frăţiorul său un partener de joacă şi un sprijin în noua ei mămică, fetiţa s-a obişnuit cu noua familie. Cei doi fraţi se joacă şi petrec mult timp împreună.

Prima reacţie a lui Marius, care aştepta cu nerăbdare un frate sau o soră, după cum chiar el zice, a fost de uimire: „În sfârşit o surioară! Cineva din sângele meu!”

Un moment emoţionant de care cea care l-a luat în grijă, bebeluş fiind şi l-a crescut până astăzi, îşi aminteşte este cel când „la vreo 8 luni deja a început să vorbească: mama. Într-o dimneaţă, aşa pe răsăritul soarelui… Aşa mi-a fost de drag de el! Nici nu puteam zice nimic. Am început chiar să plâng.”

„Dacă aş fi ceva în viaţa asta, de exemplu ministru, sau… nu ştiu, ceva mare, aş schimba Legea total, (legea adopţiei n.r.) să avem, noi, copiii care suntem înfiaţi sau care suntem la familii în plasament, să avem dreptul să plecăm, de exemplu. De exemplu, în oraş nu avem voie fără fişă, că se întâmplă ceva, sau neînsoţiţi. Mă deranjează pentru că am 14 ani şi copii de 9 ani, 10, 11 ani deja merg prin oraşe, merg singuri, merg cu prietenii şi eu nu am voie.” – spunea Marius.

Astfel de probleme a întâmpinat şi la înscrierea la concursul Next Star, mama lui fiind nevoită să umble săptămâni întregi pentru a obţine aprobare, dar şi pentru o operaţie, când a avut nevoie de acordul părinţilor biologici, care, spune dânsa, au toate drepturile asupra copiilor, deşi i-au abandonat. Băiatul n-a putut fi alături nici de ansamblul cu care cântă, când aceştia au avut prestaţii în străinătate.

Întreaga poveste a lui Marius pare a fi rezumată doar în 9 versuri, pe care le cântă:

„Mamă, dorul dumitale…

Ei, m-ajunge mergând pe cale,

Lacrimile curg în vale (…)

Mamă, mamă, mult strâg „mamă”

Haide şi mă ia în samă,

Că de când te strig „mămucă”

Limba-n gură mi se uscă

Lacrimile-mi frig obrazu’

Nimeni nu-mi ştie necazu’. ”

Versurile aparţin unei melodii din repertoriul Valeriei Peter Predescu, „Mamă, dorul dumitale”.

Următoarea melodie interpretată la Next Star a arătat parcă faptul că băiatul poate oricând să privească înainte cu voioşie, ascunzând foarte bine durerea sa.

Juriul i-a acordat după interpretarea melodiilor trei note de 10 şi o notă de 9. Fiind întrebat ce a simţit când a văzut că este pe primul loc, acesta a spus cu lacrimi în colţul ochilor şi râzând în acelaşi timp: „Nu speram. Am avut emoţii, trebuie să recunosc, în primul rând. Nici nu ştiu să descriu… A fost… Doamne, îţi mulţumesc!”

Jurata Alina Eremia a afirmat: „Ne-a atins sufletele. A fost o încântare pentru urechile noastre şi mă bucur din suflet că el este cel care va merge în marea finală şi sunt sigură că va face o figură nemaipomenită!”

CRBL: „Are acel ceva! Are acel suflet adus la microfon. Bravo, Marius! Sper să ne uimeşti pe mai departe şi de ce nu, poate vei fi tu Next Star.”

Dorian: „Am trăit aşa, foarte multe emoţii şi foarte intens. M-am întristat foarte tare atunci când Marius a cântat. (…) A fost o seară extraordinară şi cred că Dumnezeu le-a ordonat şi le-a arajat pe toate aşa cum a fost cel mai bine şi anume: Marius câştigător la puncte şi Cristian (un alt concurent la emisiune) câştigătorul golden starului meu. Eu şi Pepe suntem fanii lui nr.1”.

Interpretarea lui Marius Varga aici.