Blog Știri

Luni, 6 martie 2017, cei mai cuminți copii din Capitală – ba unii chiar veniți împreună cu părinții și de prin împrejurimi – s-au adunat cu mic cu mare să asculte o poveste la Librăria „Mihail Sadoveanu” din București.

Gazda lor a fost scriitoarea și ilustratoarea Veronica Iani, care a inaugurat Luna pentru Viață 2017 la București lansându-și cu acest prilej cartea „BEBE. O poveste din burtică”.

Sala a fost plină până la refuz cu copii de toate vârstele, care au ascultat povestea venirii lor pe lume – spusă pe înțelesul lor – în lectura autoarei.

Tu știai că…

…inima ta a început să bată în a 16-a zi după concepție?
…ai început să zâmbești în a 11-a săptămână de viață intrauterină?
…în a 27-a săptămână în burtica ei, recunoșteai vocea mamei dintr-o mie și reacționai când o auzeai?

Acestea și multe altele le-au aflat copiii prezenți la sesiunea de lectură. Dar nici ei nu au fost cu totul neștiutori, căci le-au explicat celor prezenți ce sunt amprentele digitale și că ele sunt unice și diferite pentru fiecare om. Ba unul dintre tinerii ascultători a susținut că își amintește perfect lucruri petrecute cu el dinainte de a se naște! Și a fost crezut pe cuvânt.

Organizează și tu o sesiune de lectură cu cei mici: la grădiniță, la școală, la cercul de lectură sau pur și simplu acasă, cu copiii tăi!

Comandată direct de la editură, cartea „BEBE. O poveste din burtică” de Veronica Iani costă 8 lei, la care se adaugă cheltuielile de transport.
Comandă cartea trimițând un email la adresa lifelearningeducation@gmail.com

Fă-le astfel cunoscut copiilor miracolul vieții! Învață-i să fie recunoscători pentru el și pentru cea care i-a purtat timp de nouă luni în sânul ei, înainte de a-i aduce pe lume!

După cum chiar BEBE o spune, când se adresează în gând mamei în ale cărei brațe urmează să ajungă:

Pesemne nu îmi voi aminti toate zilele petrecute aici, dar să știi că ai făcut o treabă minunată.
Îți mulțumesc că ai împărțit cu mine înghețata ta, că mi-ai citit, că mi-ai cântat, că mi-ai dat să ascult muzica ta preferată.
Îți mulțumesc pentru ochi, gură, mâini și picioare!
Îți mulțumesc pentru inima mea!

FOTO lansare „BEBE. O poveste din burtică” la București:

Vezi mai multe fotografii pe Facebook.