Blog

12 decembrie 2017

Alteței Sale Regale, Principesa Margareta, Custodele Coroanei române

Alteța Voastră Regală,

Îngăduiți-ne să ne exprimăm durerea și compasiunea pe care membrii modestei noastre asociații, Studenți pentru viață, le simt în aceste zile, alături de Familia Regală și de marea familie a românilor de pretutindeni, pentru trecerea la cele veșnice a Majestății Sale Regele Mihai I.

Am văzut în Majestatea Sa Regele Mihai I un model pentru orice tânăr care își dorește să împlinească binele în viața sa și a celor din jurul său. Moralitatea, smerenia, dragostea pentru credință și identitate națională pot fi repere solide pentru oricine caută alternativa la o viață lipsită de principii.

Am văzut în modul Său de a fi în Familia Regală modelul de soț și de tată în care tradiția românească despre familie și noblețea se arată a fi una.

Am văzut în grija pentru cei nebăgați în seamă un model pentru grija pe care sperăm că românii o vor avea pentru copiii născuți și nenăscuți.

Mai mult, drumul atât de dificil al vieții Majestății Sale, și mai ales deceniile în care a trăit cu durere și tristețe soarta poporul român sub regimul comunist și lipsa de limpezire de după 1989 ne arată încă o dată că un caracter ca al Majestății Sale în astfel de împrejurări se șlefuiește și că binele nu se înfăptuiește repede și ușor.

Cu recunoștință pentru tot ce reprezintă pentru România și românii din Republica Moldova, nordul Bucovinei, ținutul Herța și din diasporă, ne rugăm ca Dumnezeu să-L odihnească pe Majestatea Sa Regele Mihai I în Împărăția Cerurilor!

Alexandra Nadane,

Președintele Asociației Studenți pentru viață