Blog
Foto: Ozana Barabancea

Bună ziua tuturor!

Acest subiect este foarte delicat și vreau să vă vorbesc din punctul meu de vedere.

Acum 15 ani nu eram sigură că sunt însărcinată și m-am dus la doctor să văd dacă e da sau ba. Doctorul a întârziat două ore. Și noi, femeile de la spital, am stat și ne-am conversat, ne-am povestit viața și am descoperit foarte multe lucruri frumoase. Și o doamnă îmi spunea: „Dacă ești însărcinată, te rog frumos să lași copilul, pentru că fiecare copil vine cu norocul său, fiecare copil vine cu destinul său, cu șansa sa. Și cine știe, poate copilul pe care tu îl porți în pântece poate să-ți schimbe viața. În sfârșit, a venit doctorul, m-a consultat și mi-a spus așa: „Sarcină în evoluție. Mai ai trei zile până să intri în ilegalitate, dacă vrei să faci sau nu avort. Dar, ca să te convingi, te rog frumos să mergi până la ecografie la parter!”

Am mers la ecografie la parter. Deja începusem să mă simt foarte fericită, un sentiment pe care nu-l puteam controla. Am intrat într-un cabinet întunecat, într-un cabinet cu un domn doctor foarte mare, foarte roșu… Era foarte cald pe atunci. M-a așezat pe pat și îi dicta asistentei: „Sarcină în evoluție. Se pare că este 60% fetiță, frumoasă ca mamă”.

Un sentiment care este greu de redat în cuvinte. Cert este că am decis să o nasc pe fetița mea, pe Gloria Barabancea. Acum are 14 ani. Într-adevăr, acest copil mi-a schimbat viața, deși prietenii, rudele mele au fost reticente la sarcina mea, a doua sarcină. Mi-au spus că mai bine aș face avort. Vă spun sincer, deși suntem în post, trebuie să recunosc cu pocăință că i-am înjurat complet neortodox, îmi pare rău. Dar îmi pare bine că am luat decizia de a o naște pe Gloria.

Eu sunt un caz din miile de femei curajoase, dacă vreți. Da, sunt o mamă singură, nu mă plâng. De fapt, nu sunt o mamă singură, sunt doar o mamă divorțată. Și întotdeauna mă rog pentru copiii mei și întotdeauna îl am pe Hristos, ceea ce este cel mai important. El îmi dă putere, El îmi dă forță, El îmi dă liniște și El îmi dă tot timpul șansă și la El găsesc toate rezolvările.

Vreau doar să vă spun că în Piatra Neamț există o familie cu 16 copii. Vă dați seama, 16 copii să pui la masă?! Este  un adevărat praznic, un praznic luminos pentru că acei 16 copii sunt luminile familiei.

Așadar, vă rog frumos să duceți mai departe toate aceste povești pe care le-ați auzit în această zi. Să reflectați foarte bine, pentru că trebuie să audă toată lumea, și cei care poate sunt ignoranți. Este bine să ducem mai departe această idee.

Marșul pentru Viață nu este doar azi! Este și mâine și mereu!

Vă mulțumesc. Să fiți binecuvântați”