Blog Știri Toate articolele

De ce „Sărbători pentru toți”? Pentru că Nașterea Domnului este o sărbătoare pentru cei mici și pentru cei mari, pentru cei care au și pot dărui și pentru cei care au nevoie să primească un cuvânt de folos, un dar din inimă, un strop de nădejde, pentru studenți și profesori, pentru bărbați și femei, pentru toți cei care se bucură că, pentru noi, Fecioara Maria naște pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Purtând acest gând în suflete, de șase ani de zile, se organizează de către filiala din Universitatea din București a Studenți pentru viață acest spectacol caritabil, în beneficul copiilor de la diferite centre.

Vineri, 13 decembrie 2019, ni s-au alăturat și Liceeni pentru viață, la a șasea ediție a spectacolului ,,Sărbători pentru toți”. Beneficiarii au fost copilașii de la Centru Social Multifuncțional ,,Sf. Nicolae”, copii ce provin din medii defavorizate social și primesc din partea centrului ajutor la teme și iau parte la diferite programe de dezvoltare personală.

Seara de poveste a fost încununată de momentele artistice oferite de către corul de copii „Meloritm” și artiștii din cadrul Școlii de dans popular „Bucuria”, alături de solista Elena Dragomir. Am trăit bucuria copilăriei și emoțiile întâlnirii cu Moș Crăciun alături de trupa „Artist Party”, care, în fiecare an, oferă celor mici șansa de a urca pe scenă, a-i spune Moșului că au fost cuminți și a primi un cadou din partea acestuia.

Mulțumim Facultății de Drept și Universității din București pentru că au făcut acest spectacol posibil. Mulțumim doamnei dirijoare Elena Nicolai a Corului Meloritm, domnului Radu Savalache, coordonatorul Școlii de dans popular „Bucuria”, și trupei Artist Party pentru că ne-au fost alături. Mulțumim tuturor celor care l-au ajutat pe Moș Crăciun să aducă daruri copiilor, tuturor celor care au donat pentru acest spectacol și tuturor celor care au fost alături de noi pe parcursul serii și i-au încurajați pe micuții de la Centrul „Sf. Nicolae”.

Suntem recunoscători tuturor celor care au făcut ca acest spectacol să devină o poveste frumoasă și de neuitat! Datorită dumneavoastră, s-au strâns 3.700 RON ce vor ajunge la copilașii de la Centrul Social Multifuncțional „Sf. Nicolae”.

Și, pentru a privi prin ochii cuiva care este între vârsta copilașilor beneficiari și vârsta studenției, iată impresia Gabrielei, elevă în clasa a IX-a, voluntară Liceeni pentru Viață:

„De cand eram mică mi s-a spus că am o mare capacitate de a iubi, iar o dată cu mine, a crescut şi aceasta. M-am decis să încep cu această mărturie, căci prin spectacolul caritabil «Sărbători pentru toți», la care am avut bucuria şi marea onoare să particip alături de persoanele foarte dragi mie, mi s-a oferit ocazia să concretizez acest sentiment, să împărtăşesc iubirea mea celor din jur. Cred că nu există mai mare împlinire decât aceea de a ajuta nişte suflete mari în trupuri mici, că ai reuşit să bucuri copiii, mai ales de Crăciun, prilej de bucurie nespusă pentru ei. Alături de prietenii mei de la Liceeni şi Studenți pentru Viață, sper că am bucurat atât copilaşii inocenți, care la rândul lor ne-au încântat cu colindele si urările lor, cât şi spectatorii de toate vârstele, fără de care evenimentul nu ar fi fost posibil.

Vă mulțumesc din suflet şi vă iubesc!♡”

La mulți ani și sperăm că ne revedem la Sărbători pentru toți 2020!

Foto: Eugen Grama