Blog Știri Toate articolele
Foto: LiveAction

Adaptare după  „Pregnant American Idol contestant chooses adoption: The baby saved me” – https://www.liveaction.org/news/pregnant-american-idol-contestant-adoption/

Cel mai recent sezon din American Idol este în curs de desfășurare, iar audițiile sunt difuzate în cinci sezoane diferite. În această săptămână, America a cunoscut-o pe Amber Fiedler din Idaho, în vârstă de 23 de ani, care era însărcinată în 38 de săptămâni în momentul audiției. Ea i-a uimit pe jurați spunându-le că va da fetița spre adopție unei familii adoptive.

Întrebată de juratul Lionel Ritchie – acesta la rândul său este un tată adoptiv – de ce a recurs la decizia încredințării spre adopție, Amber Fiedler a dezvăluit că a crescut în circumstanțe dificile, fiind crescută mai ales de bunica sa, deoarece mama ei era dependentă de droguri.

„În ultimii ani, obișnuiam să ies, să petrec, consumam băuturi alcoolice, și eram prinsă într-ale vieții,” a explicat ea. „Datorită sarcinii, am învățat cine sunt eu ca om. Am avut timp să stau, să mă gândesc și să privesc la marea fotografie a vieții. Sunt zile în care nu am nici măcar 20$ în portofel. Dacă nu sunt pregătită să fiu mamă, de ce aș trece-o prin dificultăți pe fetița mea, înțelegeți?”

Dar aceasta nu înseamnă deloc că pentru fetița ei este mai bine să fie avortată! Există mereu opțiunea încredințării spre adopție, prin care și păstrarea vieții copilului nenăscut, și posibilitatea creșterii lui sunt rezolvate.

Amber trăiește pentru că mama ei, deși era dependentă de droguri, a născut-o, nu a avortat-o.

În SUA sunt legale și adopția deschisă, și adopția începută în perioada sarcinii. Astfel, Amber Fiedler a explicat că adopția bebelușului său va fi una deschisă, iar ea și fiica sa vor putea să se cunoască. La fel ca în cazul majorității mamelor care aleg încredințarea copilului spre adopție, Amber a putut să aleagă familia pe care o dorea să-i crească copilul. Bebelușii care sunt plasați spre adopție după naștere nu merg către centrele de plasament; ei merg direct către părinții adoptivi care au fost aleși de mamele lor biologice. Pentru fiecare nou născut încredințat spre adopție, în SUA există aproximativ 36 de cupluri care doresc să adopte.

„Familia pe care am ales-o va fi capabilă să-i ofere tot ce își dorește, iar eu știu că nu aș fi fost în stare să fac asta,” a spus Amber Fiedler printre lacrimi. Amber speră ca fiica ei să înțeleagă atunci când va crește că mama ei și-a dorit să ia decizia cea mai bună pentru ea.

„Am avut timp să mă gândesc cu adevărat și să reflectez asupra vieții mele, datorită bebelușului. Ea chiar m-a salvat. A făcut-o cu adevărat și îi sunt atât de recunoscătoare,” a spus ea privind în jos și mângâindu-și burtica.

Ritchie a felicitat-o, numindu-o „foarte puternică”.

După ce Fiedler a cântat pentru jurați – Ritchie, Katy Perry și Luke Bryan – aceștia au votat în unanimitate în favoarea ei, astfel încât ea a trecut la etapa următoare. Bryan a râs, spunând că s-a descurcat foarte bine „cu un picior în coaste.” El a mai adăugat că sunt foarte multe femei care se confruntă cu o situație similară și care urmăresc emisiunea. Bryan și soția sa sunt, de asemenea, părinți adoptivi pentru nepoții lui Bryan, pe care i-au adoptat după ce copiii și-au pierdut ambii părinți.

După ce a primit biletul de aur, Fiedler a sărbătorit alături de cei dragi. „Mi-am îndeplinit visul astăzi primind biletul de aur,” a spus. „Visul meu pentru bebeluș: să trăiască o viață frumoasă și fericită așa cum am ales eu pentru ea, și sper că o va face.”

Amber Fiedler a ales viața pentru fiica ei și a arătat frumusețea și bucuria care vin cu această decizie dificilă. Faptul că era însărcinată nu a împiedicat-o să-și urmeze visele, iar acum bebelușul ei va fi capabil să crească și să își îndeplinească visele la fel ca mama ei.

În România nu sunt legale adopția deschisă și încredințarea spre adopție din perioada de sarcină, care ar oferi multă certitudine femeilor însărcinate care consideră că nu pot crește cum se cuvine copilul dar vor să îl lase în viață, nu să îi fie luată viața prin avort.