Blog

„Inimă de aur” este despre chemarea adresată fiecăruia dintre noi de a întinde o mână de ajutor celor aflați în dificultate, mai ales celor mai vulnerabili, și de a înțelege că orice talent, orice abilitate sau cunoștință pe care o avem își are rostul când este pusă în slujba binelui. Copiii sunt minunați, pentru că în sufletul lor, prin povești cu tâlc, se pot zidi valori adevărate, precum credința, milostenia și – mai ales – dragostea, astfel devenind adulți care, la rândul lor, vor oferi iubire și sprijin celor din jur.

Dr. Eliza Maria Cloțea

Copiii au nevoie să înțeleagă că, atunci când ne preocupăm doar de noi înșine, rămânem, până la urmă, singuri și nefericiți. Au primit o jucărie și vor să se joace singuri cu ea? Au o ciocolată și își doresc să o mănânce singuri? Da, se vor bucura, însă, orice bucurie neîmpărtășită se va stinge. E ca și cum ai ține o lumânare aprinsă sub un glob de sticlă. Strălucește doar o vreme.

În cartea „Pițigoiul”, copiii vor fi martorii unor întâmplări, la început amuzante, apoi din ce în ce mai dramatice, întâmplări care vor duce la transformarea pițigoiului egoist și urâcios, într-un prieten adevărat.

Pițigoiul află, și copiii odată cu el, că adevărata fericire stă în comuniune și că egoismul ne face nefericiți deoarece inima noastră rămâne goală.

Dacă am stăpâni întreaga lume, dar nu am avea pe cineva care să ne iubească, nu am avea nicio mulțumire.

Veronica Iani

Cărțile „Inimă de aur” și „Pițigoiul” fac parte din colecția „Fapte bune”