Blog Știri

Orașul Fort Lauderdale, din statul american Florida, are o populație aproximativ la fel de numeroasă ca orașul Arad: aproximativ 160.000 de locuitori. Acesta este și numărul copiilor americani care au sărbătorit primul lor Crăciun în 2015 mulțumită eforturilor angajaților și voluntarilor pro-viață de la centrele de sprijin al femeii însărcinată Heartbeat International din SUA.

Statisticile au fost făcute publice de organizația Heartbeat International și publicate în primul raport anual Life Trends. Cifrele se bazează exclusiv pe raportările primite de la cele 1.300 de centre ale Heartbeat International de pe întreg teritoriul Statelor Unite și indică salvarea a 160.000 de vieți de copii nenăscuți numai în anul 2015.

Dacă la aceasta adăugăm și mamele care au ales viața pentru copiii lor la clinici acreditate și centre de sprijin al femeii însărcinate care nu sunt afiliate organizației Heartbeat International, numărul total al vieților salvate astfel numai în 2015 pe teritoriul SUA ajunge la 300.000 — cât toată populația orașului american Pittsburgh sau aproape cât cea a Timișoarei.

Jor-El Godsey, actualul președinte al lanțului internațional de Centre de Sprijin pentru Femeia Însărcinată Heartbeat International, care are și peste 1.800 de centre afiliate în 50 de țări, a declarat: „Este cu adevărat copleșitor să vezi rezultatele pe care le are rețeaua noastră de salvare de vieți – iar aceasta fără să mai punem la număr și centrele pro-viață care nu ne sunt afiliate”.

Pe 21 ianuarie 2016, în Washington, D.C., șase dintre directorii unor centre Heartbeat International și mame cu copiii lor salvați de la avort au participat la evenimentul Babies Go to Congress („Copiii Merg la Parlament”). Heartbeat International a organizat 12 astfel de întâlniri cu congresmenii și senatorii americani din 2009 încoace, prilejuri cu care 119 mame le-au mărturisit legiuitorilor de-a lungul timpului cât de mult ajutor oferă centrele de sprijin în criza de sarcină și că activitatea acestora salvează vieți.

Jor-El Godsey, actualul președinte de la Heartbeat International, a mai declarat: „Ceea ce mi se pare incredibil în legătură cu cifrele totale este cât de repede putem ignora valoarea fiecărei vieți individuale în contextul în care 160.000, respectiv 300.000 de copii au fost salvați de la avort. Angajații și voluntarii de la centrele locale, clinicile, centrele maternale și agențiile de adopție nonprofit (n.red.: în SUA este legală adopția din timpul sarcinii) se concentrează pe o singură persoană o dată. Noi înțelegem impactul pe care îl putem avea dacă reușim să intrăm în legătură cu acea unică persoană — viitoare mamă —, oferindu-i ajutorul material și sprijinul moral care i se cuvin și de care prea adesea este lipsită. Un astfel de raport ne ajută să demonstrăm ecourile pozitive pe care organizațiile de sprijin în criza de sarcină le pot avea în întreaga lume”, a mai adăugat actualul președinte al Heartbeat International.

texas - centre sprijin vs centre avort

Senatorul Mike Lee a introdus în noiembrie 2015 un proiect de lege prin care li se mulțumește organizațiilor care sprijină femeia în criză de sarcină pentru contribuția lor la binele comunității locale. Acesta a declarat atunci în Senat: „Adevărata lor însemnătate nu se poate măsura în cuvintele pe care le rostim noi aici, în Senatul SUA, și nici măcar în rezultatul votului nostru, ci în miile de vieți pe care le salvează de la suferința avortului în fiecare an. E vorba de milioane de profesori, soldați, asistenți medicali, prieteni și soți ale căror vieți și contribuții la propășirea comunității nu ar fi existat fără eroii neștiuți de la centrele locale de sprijinire în criza de sarcină, care își sacrifică timpul pentru a ține lumina aprinsă, a răspunde la telefon și a ajuta tinere femei să regăsească speranța și curajul de a alege viața”.

Prelucrare după articolul „REPORT: 160K Children Rescued from Abortion Celebrating First Christmas”, de Jay Hobbs, din 23 decembrie 2015, postat pe Pregnancy Help News