Blog Știri

Dr. Margaret H. (Peggy) Hartshorn a fost președinta organizației Heartbeat International din 1993 și până în 2015. Sub conducerea sa, rețeaua Heartbeat, care avea inițial doar 250 de membri, a devenit cea mai mare și răspândită rețea creștină pro-viață de centre de sprijin în criza de sarcină din lume, cu 1.800 de centre afiliate în 50 de țări. Peggy Hartshorn a îmbrățișat cauza pro-viață la scurt timp după 22 ianuarie 1973, când au fost date deciziile Curții Supreme a SUA în cazurile Roe vs. Wade și Doe vs. Bolton, care au liberalizat avortul la cerere pe toată perioada sarcinii în SUA.

În 1974, ea și soțul ei, Michael Hartshorn, și-au deschis casa pentru a adăposti tinerele mame în criză de sarcină. Cei doi au pus bazele centrelor de sănătate pro-viață Pregnancy Decision Health Centers (PDHC) la Columbus, în statul Ohio, în 1981.

Sub conducerea ei, PDHC a devenit una dintre primele rețele de centre de sprijin al femeii însărcinate care oferea consiliere în criza de sarcină și ecografii gratuite. Numărul centrelor medicale a ajuns la cinci, deservind anual peste 15.000 de beneficiari, prin telefon sau în mod direct. Peggy s-a alăturat în 1986 și Comitetului Director al organizației Alternatives to Abortion International.

În 1993, Peggy a devenit primul Președinte permanent al organizației pe care o întemeiase împreună cu soțul ei, căreia i-a schimbat numele în Heartbeat International. După ce fusese profesor de limba engleză timp de 20 de ani la Universitatea Franklin din Columbus, Ohio, ea s-a dedicat cu totul conducerii Heartbeat.

Sub conducerea ei, rețeaua a crescut de la 250 la 1.800 de centre de sprijin pentru femei însărcinate, clinici, cămine maternale pentru femei gravide date afară din casă, agenții de adopție non-profit și centre de recuperare postavort din 50 de țări (900 dintre acestea numai în SUA).

Azi, Peggy Hartshorn apare la radio și la televiziune și călătorește prin întreaga lume, împărtășindu-și experiența directă în ceea ce privește centrele de sprijin pentru femei însărcinate și ajută alte organizații creștine să dezvolte programe pentru femei în criză de sarcină, de recuperare post-avort, de integritatea comportamentului sexual, de adopție și de alternative la avort.

Parte din misiunea sa este să le explice noțiuni de leadership și dezvoltare organizațională fondatorilor acestor centre internaționale.

 

Cartea lui Peggy, Foot Soldiers Armed With Love: Heartbeat’s First 40 Years (Infanteriștii Iubirii: Primele patru decenii la Heartbeat), reprezintă o istorie personală a primilor 40 de ani ai mișcării de sprijinire a femeilor însărcinate.

Peggy este căsătorită cu Michael Hartshorn de 44 de ani. Au doi copii adoptați, care s-au căsătorit și le-au dăruit cinci nepoți.

DATE DESPRE CENTRELE DE SPRIJIN AL FEMEII ÎNSĂRCINATE DIN SUA

♥ în SUA sunt aproximativ 2.500–2.800 de Centre de sprijin al femeii însărcinate și clinici pro-viață

♥ sunt de peste trei ori mai multe decât clinicile de avorturi și spitalele în care se fac avorturi

♥ aproximativ 30.000 de voluntari lucrează la aceste centre, cu un total de peste 5,7 milioane de ore neremunerate puse anual în slujba comunității

♥ oferă servicii gratuite și confidențiale pentru femei și bărbați care se confruntă cu o sarcină neplanificată sau alte probleme

♥ 78,8% dintre centre oferă și programe de recuperare post-avort

♥ la aceste centre se fac anual aproximativ 230.000 de ecografii

♥ în medie 6.500 de cetățeni americani vizitează zilnic un astfel de centru, numărul total al vizitelor anuale în aceste locații ajungând la 2,3 milioane

♥ raportul Life Trends indică și bugetul anual combinat al centrelor din SUA: 400 de milioane de dolari — majoritatea de la donatori și fundații locale, nu din fonduri de stat

♥ în 2015, la fiecare centru au lucrat în medie 38 de voluntari, care au ajutat 531 de beneficiari

♥ din 2003 și până în 2014, Heartbeat International a răspuns la circa două milioane de apeluri telefonice și mesaje primite la linia sa directă de contact Option Line.

Prelucrare după articolul „REPORT: 160K Children Rescued from Abortion Celebrating First Christmas”, de Jay Hobbs, din 23 decembrie 2015, postat pe Pregnancy Help News