Blog

Summer, când l-a cunoscut pe cel care acum îi este soț (Jason), tocmai absolvise liceul, și era foarte pasionată de competițiile de rodeo. Părinții ei sperau ca ea să înceapă facultatea. Și Jason plănuia să facă același lucru. Doreau să-și obțină o diplomele. Când cei doi au început să iasă împreună, tatăl lui Summer nu a fost de acord. Motivul îl reprezenta diferența de vârstă dintre ei. Când Summer a rămas gravidă, știa că nașterea unui copil ar aduce și mai multă tensiune în relația cu părinții săi.

”Pendulând între școală, serviciul meu, caii mei și iubitul meu eram în întregime ocupată”, Povestește Summer în videoclipul său de pe Youtube, intitulat „Viața după avort. Povestea miraculosului nostru bebeluș.”. Apoi continuă: „Mai mult, a trebuit să plec din oraș pentru a pregăti un spectacol cu cai. Am avut senzații de greață tot timpul, iar ciclul nu mi-a venit. Am fost sigură că sunt însărcinată”.

La întoarcerea acasă, după spectacolul hipic, a făcut imediat două teste de sarcină. Amândouă au ieșit pozitive. Summer a început să intre în panică.

,,Cum voi mai putea eu să particip la rodeo acum?! Ce va zice lumea despre mine?! Ai mei au să mă OMOARE! Încă nu sunt pregătită să fiu mamă!” și-a spus ea.

Chiar dacă îi era teamă, i-a dăruit lui Jason unul din testele de sarcină. L-a împachetat frumos ca un cadou și i l-a dat. Prima lui reacție a fost una de bucurie. Însă, această stare a trecut repede. A început să se gândească că tatăl lui Summer nu va fi deloc încântat.

Dorind să confirme sarcina, s-au îndreptat către Clinica Planned Parenthood.

„Când am deschis ușile, am găsit un șir lung de femei, de toate vârstele”, povestește Summer. ,,Plutea în aer mirosul inimilor zdrobite. Însă cei de acolo l-au făcut să pară ceva foarte normal. Mi-am luat un număr de ordine și ne-am așezat să așteptăm.”

Când numărul ei a fost strigat, personalul clinicii nu a vrut să-i dea voie lui Jason să o însoțească. Singură, Summer a aflat că este într-adevăr gravidă. Mai mult era în cea de-a șaptea săptămână de sarcină. A fost nevoită să-l sune pe Jason pentru a-i da vestea. Atunci au decis că nu sunt pregătiți să devină părinți și că ar trebui să facă un avort.

,,În inima mea am știut că era o greșeală” povestește Summer. ,,Nu aș fi vrut să o fac, dar m-am gândit că nu am de ales. Doctorul a sosit și a început imediat să-mi explice despre setul de pilule pe care trebuia să-l iau. Scopul acestora era avortarea fetusului. Nu mai era nevoie de nicio intervenție chirurgicală. În cele din urmă m-am convins că nu exista nicio altă opțiune. Așa că am dat tăcută din cap în timp ce ascultam instrucțiunile doctorului.”

A luat cea dintâi pilulă, care începea să elimine placenta. În acest fel se tăia accesul copilului la nutrienți. Ar fi trebuit să mai ia și alte două pilule în cursul zilei următoare. I s-a spus să se aștepte la sângerări masive și la posibilitatea de a-și vedea copilul mort.

După prima pilulă, a fost imediat cuprinsă de tristețe. În timp ce mergeau spre casă, ea și Jason plângeau, încât el a trebuit să se oprească din condus.

,,Am încercat din răsputeri să uităm ceea ce tocmai comisesem. Neliniștea a devenit atât de copleșitoare, încât a trebuit să tragem mașina pe dreapta. Știam că am făcut cea mai mare greșeală din viața noastră.”

Jason a sunat la Clinica Planned Parenthood pentru a se interesa dacă s-ar putea face ceva pentru a opri avortarea. Dar clinica le-a spus că era prea târziu și că dacă nu continuă cu următoarele două pilule, copilul poate prezenta grave malformații la naștere.

Ziua următoare, regretul și durerea au devenit și mai puternice pentru Summer. A început să resimtă crampe și dureri acute. Jason era atât de marcat psihic, încât îl încercau gânduri de sinucidere.

,,Am strigat către Dumnezeu pentru iertare și vindecare”, povestește Summer. ,,L-am implorat să ne dea o a doua șansă. De-am fi putut să dăm TOTUL înapoi…”

Jason a descoperit o consilieră online care discuta despre avorturi. A sunat-o pentru a vorbi despre problema lor. Dar când i-a spus povestea lor, ea le-a arătat că mai exista încă speranță. Încă nu era prea târziu, pentru că Summer nu luase cea de-a doua pilulă. Își puteau salva copilul. Le-a indicat numele unei femei care îi va pune în contact cu un medic, care putea realiza o anulare a efectelor pilulei avortive. Cei doi au fost foarte încântați. Ea le-a mai spus, că îi va aștepta toată noaptea, să treacă pe la birou.

Summer a primit o injecție cu progesteron. Următoarele câteva săptămâni a continuat să facă injecții acasă. Totuși, durerea era foarte mare, așa că doctorul i-a dat o doză dublă de progesteron și i-a indicat să ia vitamine prenatale. La nouă săptămâni, s-au dus la un centru local de sarcină, pentru o ecografie gratuită.

,,După ce s-a uitat puțin, medicul a găsit copilașul și a exclamat: ‘Bebelușul tău trăiește! Vezi bătăile inimii?! Dumnezeu cred că îi șoptește bebelușului tău să se miște, pentru că nu am mai văzut niciodată un copil de nouă săptămâni atât de activ!”. „Jason și cu mine am izbucnit imediat în lacrimi de ușurare și bucurie.” a povestit Summer.

Copilul lor urma să se nască de Crăciun.

Tatăl lui Summer a fost la început foarte supărat de faptul că fiica lui era gravidă. Însă curând și-a schimbat atitudinea. I-a spus lui Summer că e bucuros de alegerea pe care ei au făcut-o, de a păstra copilașul. La scurt timp, după ce le-au spus părinților, Jason și Summer s-au logodit. La scurt timp au aflat că bebelușul este fetiță. Au decis să-i pună numele Finley.

S-a născut pe 5 ianuarie și a fost un copilaș complet sănătos.

,,De când o avem pe Finley, eu și tatăl meu suntem mai apropiați decât am fost vreodată.” povestește Summer. ,,El și Jason sunt în sfârșit într-o relație bună. Toată lumea e fericită și o iubește la nebunie pe fiica noastră. Ea ne-a schimbat ÎN ÎNTREGIME viețile în bine și suntem VEȘNIC recunoscători că o avem.”

Anularea efectului pilulei avortive este posibilă, pentru femeile care au luat prima doză a pilulei avortive.

Traducerea și adaptarea: Studenți pentru Viață

Sursa: LifeNews