Blog

Pe traseul Marșului pentru viață 2017 „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” din București au fost desenate de susținători ai avortului zeci de sloganuri obscene și pline de ură.

Mesajele au fost realizate în noaptea dinainte marșului și nu au fost curățate până la marș. Ele au putut fi văzute de toți trecătorii, adulți sau copii, precum și de cei peste 8.000 de participanți la marș, între care și copii veniți cu părinții.

În condițiile în care sunt 365 de zile într-un an și sute de trasee disponibile în București pentru marșuri pro-avort în care își pot exprima opiniile în mod creativ, de ce au ales susținătorii avortului să vandalizeze atâtea clădiri și panouri publicitare? Între ele, trei monumente istorice, inclusiv o biserică.

Răspunsul este simplu:
În lipsa argumentelor care să convingă, instrumentele care rămân celor care vor să determine o schimbare sunt: violența, minciuna, inducerea fricii.
Înainte de marș, o mare de obscenități, înjurături, amenințări, minciuni împotriva mișcării pro-viață a invadat internetul românesc. În întunericul nopții dinaintea Marșului, această mare de ură a deversat și a murdărit, la propriu și la figurat, spațiile de pe traseul marșului.

Dar suntem foarte bucuroși că un grup violent nu a reușit în timpul marșului să declanșeze conflictul cu participanții pe care îl doreau.

Ne cerem iertare pentru că postăm fotografii cu aceste mesaje, alături de un mesaj tipic de hărțuire on-line primit pe FB de către o voluntară a asociației.

Le postăm pentru că trebuie clarificat faptul că demersurile pentru viață nu sunt doar o dezbatere de idei cu adversari pro-avort fair-play, ci înseamnă și expunerea la violența unor adversari violenți, ipocriți și intoleranți.