Blog Știri

Draga mea, ai bănuit că ești însărcinată. Apoi, testul de sarcină pe care l-ai făcut a afișat două liniuțe. Ești însărcinată!

O altă femeie poate ar striga „Uraaaa!” Dar tu… ești speriată, confuză, te simți neajutorată și deznădăjduită. Îți vezi viitorul năruindu-se. Cel mai adesea asta se întâmplă pentru că cineva, el, nu este alături de tine; dacă ar fi, ai striga și tu „Uraaaa!”

Și, cel mai probabil, ca oricărei femei în criză de sarcină, gândul îți fuge la avort — scap de „problemă”.

Dar avortul nu te face neînsărcinată, ci mama unui copil mort!

Pentru că, da, maternitatea nu începe după naștere, ci din momentul concepției. Ca și paternitatea. Dar probabil că el neagă că este deja tată.

Știi că avortul oprește inima copilului, care bate de la 16 de zile? Și că, după avort, femeile plâng în fiecare an și se gândesc câți ani ar fi avut copilul lor dacă l-ar fi născut? Plâng când văd alți copii de acea vârstă.

Acum însă ești în criză de sarcină. Poate că te îngrozești să le spui părinților. Poate că vor fi dezamăgiți de tine. Dacă te dau afară din casă? Dacă te reneagă? Cu ce o să-l crești? Poate că nici măcar pe tine să nu ai cu ce să te întreții.

Dar poate că tu chiar dorești să naști acest copil, însă nu știi cum să reziști presiunii celor din jur și condițiilor nefavorabile care au generat criza. Ți se spune: „E prea devreme ca să fie deja format un copil acolo”. Sau: „E corpul tău și alegerea ta”. Sau: „Vei putea să faci copii atunci când ți-i vei dori”. Sau: „Nu trebuie să știe nimeni”. Și așa mai departe.

Draga mea, nu ești singură! Și poți alege viața pentru copilul tău!

Nașterea și creșterea copilului

Dacă vei naște copilul, există două variante: tatăl își va asuma creșterea lui sau nu. Dacă își va asuma creșterea, va fi bine. Dar dacă nu? În general, să știi că familia și prietenii sprijină mult o mamă singură, chiar dacă la început au îndemnat-o să avorteze. De ce? Pentru că îi cucerește copilul! Atunci când vorbeau despre avort,nu îi vedeau ochii cei limpezi și zâmbetul din obrăjori, nu îl auzeau gângurind și nu îi simțeau mânuțele după gâtul lor. Dar acum, toate acestea îi topesc și se rușinează la gândul că au vrut altceva pentru minunea de copil.

Draga mea, situația ta are un precedent care a marcat omenirea de 2.000 de ani. Fecioara Maria, Maica Domnului, s-a confruntat cu ceea ce noi numim azi o criză de sarcină. Arhanghelul Gavriil a venit la ea și i-a spus că va naște un fiu. Avea să Îl conceapă pe pruncul Iisus de la Duhul Sfânt. Dar ea nu era căsătorită. În vremurile acelea, o sarcină în afara căsătoriei se pedepsea cu uciderea cu pietre. Dreptul Iosif, logodnicul Mariei, a avut o reacție cavalerească, vrând să o părăsească fără zarvă. Dar un înger i-a apărut în vis și l-a încredințat că Fecioara Maria era neprihănită. Așa s-a născut Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

„Și ce legătură are asta cu mine?”

Ei bine, și acum Dumnezeu are un plan, și cu tine, și cu pruncul tău! Avortul ar distruge acest plan care te cuprinde pe tine și pe copil.

Nu ești singura care s-a confruntat cu această criză. Doar că, din păcate, se vorbește prea puțin despre astfel de lucruri. Sigur ai auzit de Céline Dion, Cristiano Ronaldo, Andrea Bocelli — au fost la un pas de a fi avortați de mamele lor, iar acum sunt bucuria întregii lumi, cinstea și ocrotitorii mamelor lor!

Știi că ai și o altă opțiune decât avortul sau creșterea copilului? Știi care a fost opțiunea părinților lui Steve Jobs, necăsătoriți și cu studiile neterminate?

Adopţia

Draga mea, o altă opțiune este adopția. Steve Jobs a fost încredințat spre adopție și lumea întreagă se bucură de tot ce a realizat el.

Poate că nu te-ai gândit la asta. Multă lume are prejudecăți despre adopție. Nu,dacă îți vei da copilul spre adopție nu vei fi o „mamă denaturată”, nu înseamnă că îți„abandonezi” copilul. Prezentarea adopției într-o astfel de lumină este falsă și duce la stigmatizarea mamelor biologice care aleg să facă acest pas. Aceasta face ca prea puține femei în criză de sarcină să se gândească la adopție ca la o opțiune viabilă pentru ele și copiii lor. Este adevărat că avortarea unui copil de care nu ai apucat să te atașezi pare mai ușoară decât încredințarea lui spre adopție. Că unei femei în criză de sarcină i se pare mult mai greu să dea spre adopție, după naștere, copilul de care s-a atașat. Dar adopția este o soluție eficientă, care salvează și aduce bucurie în mai multe vieți: mamei biologice, copilului, familiei adoptive!

Știu că încredințarea copilului pentru adopție este un sacrificiu. Înseamnă să pui interesul copilului mai presus de confortul tău. Dar în acest caz știi sigur că durerea nu va fi însoțită de vinovăția și regretul care urmează de obicei după avort. Vei putea să îți continui viața și să îți construiești viitorul. Gândește-te și la această opțiune pentru tine și copilul tău!

E viață din viața ta! El te iubește! Iubește-l și nu te teme! Cu fiecare copil, un înger vine în lume!

Citeşte revista integrală aici: A apărut revista „Pentru Viață” nr. 6, Primăvara 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”