Blog Știri

La Locanda dei Girasoli – o pizzerie din Roma, Italia, care nu pare deosebită la prima vedere … cu excepția faptului că majoritatea angajaților din restaurant au sindrom Down sau alt de handicap.

Pe pagina web, localul „La Locanda dei Girasoliˮ se prezintă în felul următor: „Suntem un restaurant primitor – o pizzerie, care, din 1999, combină dragostea pentru bucătăria de specialitate cu includerea socială a tinerilor cu sindrom Down, sindrom Williams și alte handicapuri. Obiectivul nostru este acela de a promova angajarea persoanelor cu sindrom Down, de a încuraja și de a oferi demnitate acestor persoane, dând fiecăruia șansa de a se forma și de a avea un loc de muncăˮ.

La secțiunea „Despre noiˮ a restaurantului aflăm că obiectivul nu este acela de a „elimina dezavantajulˮ, ci de „depăși barierele culturaleˮ care adesea aduc oamenii cu dizabilități în situația de a se simți marginalizați, singuri sau abandonați.

Unele biografii ale angajaților sunt prezentate și pe site-ul pizzeriei. Restaurantul a fost fondat în anul 2000 de o familie care dorea să creeze un mediu pozitiv pentru fiul lor și alte persoane cu sindromul Down.