O pizzerie din Roma își scoate în evidență angajații dedicați cu sindrom Down

La Locanda dei Girasoli – o pizzerie din Roma, Italia, care nu pare deosebită la prima vedere … cu excepția faptului că majoritatea angajaților din restaurant au sindrom Down sau alt de handicap.

Pe pagina web, localul „La Locanda dei Girasoliˮ se prezintă în felul următor: „Suntem un restaurant primitor – o pizzerie, care, din 1999, combină dragostea pentru bucătăria de specialitate cu includerea socială a tinerilor cu sindrom Down, sindrom Williams și alte handicapuri. Obiectivul nostru este acela de a promova angajarea persoanelor cu sindrom Down, de a încuraja și de a oferi demnitate acestor persoane, dând fiecăruia șansa de a se forma și de a avea un loc de muncăˮ.

La secțiunea „Despre noiˮ a restaurantului aflăm că obiectivul nu este acela de a „elimina dezavantajulˮ, ci de „depăși barierele culturaleˮ care adesea aduc oamenii cu dizabilități în situația de a se simți marginalizați, singuri sau abandonați.

Unele biografii ale angajaților sunt prezentate și pe site-ul pizzeriei. Restaurantul a fost fondat în anul 2000 de o familie care dorea să creeze un mediu pozitiv pentru fiul lor și alte persoane cu sindromul Down.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *