Blog Știri

 

Centrele de spirjin pentru femeile aflate în criză de sarcină le oferă acestora asistență sub forme variate, și, pe lângă aceasta, acces la informație. Acest lucru poate face diferența între viață și moarte. Un exemplu clar în acest sens vine de la centrul pentru femei Her Choice Birmingham. Pe lângă testele de sarcină, consiliere și recomandări pentru servicii sociale și de îngrijire de sănătate, centrul le pune la dispoziție vizionarea unor videoclipuri (AbortionProcedures.com) în care sunt prezentate tehnicile de avort, precum și riscurile acestor proceduri. După vizionarea clipurilor, multe femei au ales să nu mai pună capăt vieții copilașilor nenăscuți din pântece.

Live Action a produs videoclipurile despre procedurile de avort cu câțiva ani în urmă,  combinând în animație informația medicală precisă și povestea Dr. Anthony Levatino, un ginecolog care a efectuat în trecut și avorturi. Videoclipurile ilustrează procesul celor mai frecvente metode de avort din primul și al doilea trimestru. Joy Pinto, directorul executiv al companiei Her Choice Birmingham, a declarat pentru Live Action News că a căutat o modalitate de a împărtăși informații corecte din punct de vedere medical cu clienții și astfel a ajuns la site-ul organizației Live Action. După ce Pinto a urmărit videoclipurile, și-a dat seama ce impact ar avea. De atunci, centrul a prezentat aceste videoclipurile fiecărei femei care se gândește la avort și solicită consiliere.

De-a lungul timpului, au văzut cum adolescente, femei presate să facă avort și femei care deja trecuseră prin această experiență au ales viața după ce au vizionat aceste videoclipuri. Recent, o clientă a vizitat centrul Her Choice Birmingham, fiind sigură că va alege să facă avort. Le-a spus consilierilor că „nimic nu o să mă facă să îmi schimbe decizia, deoarece așa m-am hotărât, și când hotărăsc să fac ceva, pe acel lucru îl fac.ˮ După ce a văzut videoclipul despre pilula contraceptivă și procedeul de dilatare și chiuretaj, a rămas șocată, realizând ce implică un avort. Mai apoi, i s-a efectuat o ecografie, care a arătat faptul că sarcina se afla în săptămân a 11-a de evoluție și că în această etapă de dezvoltare a fătului, femeia ar necesita o procedură de dilatare și chiuretaj. Deoarece știa ce înseamnă acest proces pentru copilul în curs de dezvoltare, a cărui inimă deja bate și pe care o văzuse pe ecran la ecografie, clienta a decis să aleagă viața pentru copilul ei.

Astfel, aceste videoclipuri oferă datele necesare pentru ca femeile să poată face o alegere ținformată. Nu este o coincidență faptul că odată ce este înțeles faptul că avortul reprezintă luarea violentă a vieții unei ființe fără apărare, multe persoane își schimbă atitudinea față de avort. Centrul Her Choice Birmingham își înnobilează clientele sale prin faptul că le oferă informația necesară pentru a lua o decizie asupra vieții copiilor lor.

Adaptat după ,,https://www.liveaction.org/news/babies-alive-mothers-abortion-videos/ˮ.