Blog

Suntem tare bucuroși să împărtășim cu voi faptul că marți, pe data de 1 octombrie, am realizat primul Baby Shower din istoria Studenți pentru viață! Cum a fost? Am vrea să știm cum să vă descriem mai bine o bucurie sinceră, dar uneori cuvintele nu sunt suficiente…

Dar să începem cu începutul! Ce este acela un Baby Shower? Este o petrecere foarte populară în SUA care serbează mămica însărcinată și pe bebelușul ei care urmează să se nască. De obicei, la un Baby Shower prietenii și apropiații familiei aduc cadouri și lucruri utile pentru mămică și bebeluș: îmbrăcăminte, jucării, pamperși și multe altele.


Și noi ne-am dorit să îi facem mămicii noastre un Baby Shower. Ana* a trecut printr-o criza de sarcină atunci când a aflat că este însărcinată. Își dorea copilul, dar nu își imagina cum ar putea să îl crească, fiind lipsită de sprijin din partea soțului ei și având anumite probleme medicale. I se părea că singura scăpare ar fi să facă avort, deși inima ei era îndurerată la acest gând… A întâlnit pe cineva care a îndrumat-o la Centrul Sf. Alexandra Împărăteasa, unde a primit sprijinul de care avea nevoie pentru a avea din nou încredere că soarele poate să răsară și în viața ei: a întâlnit oameni cu inimă caldă care au ascultat-o, care țin de atunci legătura cu ea și a primit sprijinul financiar de care avea așa mare nevoie.


Ne bucurăm mult că am întâlnit-o și că putem să fim alături de ea. Odată cu binele pe care încercăm să îl facem ei și familiei sale, ne maturizăm și noi: învățăm că viața nu este roz, că sunt în jurul nostru sunt oameni care au nevoie de ajutor și că binele pe care îl putem face este la un pas distanță de noi. Învățăm că orice schimbare în bine începe cu NOI.


Înțelegeți așadar de ce ne-am simțit copleșiți de bucurie și foarte recunoscători atunci când am petrecut timp cu ea la petrecerea de marți. Văzând câtă bucurie și liniște i-am putut oferi prin simpla noastră prezență și prin faptul că i-am luat lui Bebe câteva cadouri, am înțeles ce înseamnă să fii pro-viață. Am înțeles că dragostea salvează suflete și vieți și că vrem să fim mereu molipsiți de acest sentiment unic!

Mulțumim tuturor celor care ați donat în contul asociației noastre și ați făcut posibilă această bucurie! Ana are în continuare mare nevoie de ajutorul nostru și orice sprijin financiar este binevenit!

*Numele este schimbat.