Blog

ISTORIE:

Primul Marș pentru viață din lume a fost organizat la Washington, D.C., în 22 ianuarie 1974, după deciziile din 22 ianuarie 1973 Roe v. Wade și Doe v. Bolton ale Curții Supreme, care au obligat toate statele americane să permită avortul la cerere și practic pe toată durata sarcinii. În 24 iunie 2022, Curtea Supremă a emis hotărârea în cazul Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization, prin care a redat statelor dreptul să legifereze avortul la nivel de stat.

Marșul pentru viață Washington, D.C., 20 ianuarie 2023

Pașii următori: Marșul în America post-Roe”

Jeanne Mancini, președinta Marșului pentru viață Washington:

Prieteni, de-a lungul ultimilor 50 de ani, Marșul pentru viață a devenit cea mai mare mișcare pentru drepturile omului din lume.

Chiar dacă Marșul s-a născut ca reacție la decizia Roe, nu se încheie după schimbarea acestei decizii. De ce? Pentru că nu am terminat tot ce aveam de făcut. Dați-mi voie să repet: nu am terminat încă.

Vom continua marșul nostru până când încălcarea drepturilor omului prin avort devine istorie. Vom continua marșul până când avortul va deveni de neconceput.

Lynn Fitch, Mississippi:

Legea avortului s-a schimbat datorită cazului nostru din Mississippi. De acum putem proteja viața. Dar călătoria noastră nu se termină aici. Nu se termină până când nu le vom da femeilor vulnerabile și copiilor lor ceea ce au nevoie ca să prospere, până nu vom face schimbări în legea noastră care să fie pline de compasiune față de toate viețile și până când nu vom schimba inimile și mentalitatea conaționalilor noștri americani.

Summer Smith, Președinta Studenți pentru viață de la Universitatea Liberty din Virginia:

Mama mea avea 18 ani, era în ultimul an de liceu, pe cale să absolve, când a aflat că este însărcinată. Ca majoritatea femeilor în situația ei, nu se simțea pregătită să aibă un copil. Mi se frânge inima pentru ceea ce a trăit. Era o situație foarte dificilă și, în loc să se simtă în siguranță și să caute sprijin, mama mea s-a simțit speriată și singură. Motivul pentru care sunt pro-viață este că nu vreau ca nimeni să treacă prin ceea ce a trecut mama mea.

Dacă generația noastră nu face un pas înainte și nu are grijă de copil, de mamă și de tată, nu va mai exista o mișcare pro-viață și treptat aceasta va dispărea. Nu putem sta fără să facem binele sau să rămânem tăcuți, așa că haideți să ne implicăm!

Avem o singură viață pe acest pământ, o singură șansă de a pune capăt avortului, o singură șansă de a sprijini femei ca mama mea. Vă încurajez să rămâneți curajoși pentru adevăr și să aveți dragoste pentru a proteja vieți nevinovate și pentru a aboli avortul în timpul vieții noastre.

Gina Tomes, fondatoarea căminului maternal Bethlehem House din Omaha pentru mame în criză de sarcină:

96% dintre femeile găzduite nu mai ajung niciodată să trăiască pe străzi

86% renunță pentru totdeauna la consumul de substanțe

85% devin independente financiar în urma sprijinului constant, al ajutorului material și consilierii primite

Casey Gunning, tânără cu sindrom Down:

Am sindrom Down, dar sindromul Down nu mă definește. Dumnezeu mă definește. Dumnezeu a pus preț pe fiecare viață: spune că suntem de neprețuit. Născuți sau nenăscuți, cu sau fără dizabilități, suntem cu toții neprețuiți.

Toți oamenii cu sindrom Down, mai ales cei a căror viață este amenințată în pântecele mamei, vă transmit: Avem nevoie de voi și voi de noi!

Marșul pentru viață Los Angeles, 21 ianuarie 2023

Misiunea noastră e iubirea”

Lauren Constabile, fondatoarea Heart of Joy International:

Faptul că oamenii pe care îi iubesc atât de mult nu sunt văzuți ca darul frumos pe care îl reprezintă a avut un impact profund asupra mea. Așa că acest lucru m-a inspirat și m-am simțit chemată să creez ceva pentru a-i ajuta, pentru că știu că ei nu sunt o povară, ci sunt cel mai mare dar.

Chika Anyanwu, vorbitor motivațional:

A fi în mod constant pro-viață înseamnă să-ți pese de viața aflată în orice stadiu de dezvoltare în pântecele mamei și să o aperi.

Marșul pentru viață Paris, 22 ianuarie 2023

Nicolas Tardy-Joubert, președintele Marșului pentru viață:

Țelul nostru este să repunem solidaritatea pe agendă.

Marșul pentru viață Berlin, 17 septembrie 2022

Hubert Hüppe, parlamentar:

Dreptul la viață este cel mai important drept fundamental. Dacă nu îl ai, nu rămâi cu nimic altceva.

Marșul pentru viață Londra, 3 septembrie 2022

10 Milioane, prea mult”

Hayley, o femeie care regretă avortul făcut în urmă cu 22 de ani la presiunile partenerului:

În timp ce stăteam întinsă pe masa de operație, după câteva ore, am simțit că mă copleșea conștientizarea faptului că îmi doream atât de mult copilul.

Amritei, o tânără mama a cărei fetiță a fost salvată de un medic pro-viață cu ajutorul pilulei de inversare a avortului:

Într-o zi am făcut o alegere oribilă, am fost foarte copleșită și am sfârșit prin a lua pastila de avort. În numai câteva secunde am regretat, am plâns în hohote, am cedat emoțional și mi-am spus: „Îmi doresc acest copil mai mult decât orice”. Vinovăția pe care o simțeam era atât de puternică…

Marșul național pentru viață și pentru familie Varșovia,

18 septembrie 2022

Eu îți promit”

Andrzej Duda, Președintele Poloniei:

Sunt foarte bucuros că mărșăluiți din nou pe străzile Varșoviei. Bunicii, părinții, copiii și viitorii părinți formează astăzi, aici, o comunitate grozavă, veselă. Împreună voi vă mărturisiți public angajamentul făcut față de cele mai nobile idealuri. Vă exprimați convingerea că o familie puternică înseamnă un viitor strălucitor pentru țara noastră. Vă mulțumesc din suflet pentru asta.

Marșul pentru viață Zurich, 17 septembrie 2022

24 de ore pentru viață”

Bernarda Brunovic, cântăreața născută fără vedere, vorbește des despre alegerea părinților săi în favoarea vieții în ciuda recomandărilor doctorilor de a face avort

Dermot Kearney, medic cardiolog:

Viața începe la concepție: „Acesta este un adevăr științific și biologic.”