Blog
de Pr. Radu Brînză, Coordonator pro vita, Arhiepiscopia Iașilor, în revista Pentru viață

Din pântecele maicii mele Tu ești acoperitorul meu” (Ps. 70, 7) spune Sfânta Scriptură.

„Pe parcursul educației medicale, am învățat că viața umană începe din momentul concepției” (Dr. Alfred M. Bongioanni, Universitatea Pennsylvania) spune Știința.

Deși la mii de ani distanță, cele două citate se întrepătrund, se susțin reciproc și mărturisesc același adevăr: venim în lume din momentul întâlnirii celor două celule umane, venim ca dar al lui Dumnezeu, venim unici și frumoși, cu un destin ales, acela de a deveni minunate făpturi într-o măreață creație.

Putem aduce încă multe alte citate care să susțină acest adevăr. Și de cealaltă parte, se vor găsi alte citate care să le anuleze pe cele dintâi. Dar, dincolo de războiul textelor, este acel ceva pe care-l știm, parcă din ființa noastră lăuntrică: adevărul existenței noastre dintru început.

Un alt fel de a spune aceste lucruri este tema Marșului pentru Viață din anul 2019, Unic din prima secundă. Se dorește de către organizatori re-aducerea aminte prin multe evenimente derulate în luna martie, consacrată deja ca Luna pentru Viață, a faptului că e nevoie de mărturia noastră, e nevoie de glasul nostru, de prezența noastră. A fi la un astfel de eveniment nu este o chestiune de opțiune, de moft, ci o datorie față de cei ce sunt în pântecele mămicilor lor, dar și față de propriile noastre mame care ne-au iubit din clipa în care ne-au știut.

Fiecare dintre noi refuză gândul că pentru mamele noastre am fost altceva decât copilul drag. O femeie, atunci când află că este însărcinată, nu spune că are în pântece un produs biologic, zigot ori embrion nedezvoltat, ci că are un copil.

Prezența dumneavoastră la marș va fi un alt fel de a vă respecta mamele, de a le mulțumi pentru că v-au purtat în pântece, dar și de a le arăta copiilor dumneavoastră că ei nu sunt mase amorfe, simple grupuri de celule, ci sunt copii iubiți, unici din prima secundă.

Vă așteptăm să fiți la Marșul pentru Viață 2019, pentru a fi împreună la o sărbătoare a vieții și a bucuriei!

Extras din revista Pentru viață, editată de Asociația Studenți pentru viață, care, începând din 2014, organizează Marșul pentru viață de la București.
Revista Pentru viață este publicația oficială a Marșului pentru viață România și Republica Moldova.
Numărul 8, apărut în Primăvara anului 2019, este dedicat Marșului pentru viață 2019 – „Unic din prima secundă”, care are loc la 23 martie 2019 în 500 de localități din România și Republica Moldova.

Editorul revistei Pentru viață:
Asociația Studenți pentru viață

Valori

Credem în respectarea dreptului la viață al tuturor oamenilor, din momentul concepției și până la moartea naturală

Misiune

Considerăm că prin sprijinul acordat mamei și copilului se pot forma tineri responsabili pentru familie și societate.

Contactează

Email: studentipentruviata@gmail.com
Tel: 0733.487.318
fb.com/StudentiPentruViata
www.studentipentruviata.ro

Donează

Asociația Studenți pentru viață
Cod Fiscal: 3183563
Cont: RO25BTRLRONCRT0V17367901 (RON), deschis la Banca Transilvania, Agenția Lipscani, București